Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετ’ επιφυλάξεων παραμονή στα υψηλά

Σταθεροποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση για το Γ.Δ. που κινήθηκε μεταξύ 3.408,4 και 3.426,26 μονάδων, πλην όμως η ειδικότερη εικόνα στο ταμπλό έδωσε δείγματα επιφύλαξης κυρίως για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση που έχοντας έστω και τη μικρή επιχορήγηση της μεγάλης θα μπορούσε να κινηθεί σαφώς καλύτερα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σταθεροποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση για το Γ.Δ. που κινήθηκε μεταξύ 3.408,4 και 3.426,26 μονάδων, πλην όμως η ειδικότερη εικόνα στο ταμπλό έδωσε δείγματα επιφύλαξης κυρίως για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση που έχοντας έστω και τη μικρή επιχορήγηση της μεγάλης θα μπορούσε να κινηθεί σαφώς καλύτερα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το 0,32% του FTSE 20 έναντι του -0,21% του Mid 40 και του -0,05% του Small Cap, αλλά και με τη σχέση ανοδικών πτωτικών μετοχών που διαμορφώθηκε στο 1 προς 2 περίπου.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς αναφέρουν σαν πιθανότερο σενάριο αυτό της σταθεροποίησης – συσσώρευσης ενόψει αποτελεσμάτων των εννεαμήνου (Περαιώς και Eurobank ανακοινώνουν αποτελέσματα αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα) ενώ και η εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών εμπεριέχει έντονα σημάδια νευρικότητας.



Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμα και αν ο Γ.Δ. υποχωρήσει έως τις 3.388 όμως το κυκλικό αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις σήμερα ήταν σαφώς μειωμένο ίσως και λόγω παραδικαστικών παράπλευρων φημολογιών.

Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 3.415,98 μονάδες με κέρδη 0,15%, ο τζίρος ξεπέρασε τα 167 εκατ. εκ των οποίων τα 3,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ περισσότερο επιφυλακτικοί φάνηκαν αυτοί που δραστηριοποιούνται στα παράγωγα και οι οποίοι αρνήθηκαν αν ακολουθήσουν την ανοδική τάση με αποτελέσματα να αυξηθούν περαιτέρω οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής, αν και είχαν μειωθεί σχετικά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο ο Τιτάνας και η Alpha Bank και θετικό πρόσημο για Εμπορική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Γερμανό, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Hyatt και OTE.

Αντίθετα με σημαντικές απώλειες ο τίτλος της Μotor Oil και της Βιοχάλκο, αξιοσημείωτες απώλειες για ΟΠΑΠ και αρνητικό πρόσημο για Folli Follie, Cosmote, ΚΑΕ, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Coca Cola και Εθνική.

Σαφώς υπέρ των μετοχών με αρνητικό πρόσημο η τελική εικόνα με 92 ανοδικούς τίτλους έναντι 180 πτωτικών, ενώ 12 μετοχές κατέγραψαν απώλειες από 7 ως 12%.

Αναφορικά με τα επιμέρους η έντονη επιφυλακτικότητα περιορίζει τις όποιες επιλογές, όμως ίσως αξίζουν περαιτέρω προσοχής οι κινήσεις σε Fitco AS Company, Kούμπας, Φιερατέξ, S&B, σημαντικά ημερήσια κέρδη και αύξηση συναλλαγών για τις Επιχειρήσεις Ηχου και Εικόνας οι ανοδικές διαθέσεις από Ηλεκτρονική Αθηνών και η διάθεση ανοδικής αντίδρασης από ΕΥΔΑΠ και ΑΕΓΕΚ.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, δύο πακέτα των 50.000 τεμαχίων έκαστο της Γερμανός στα 13,14 και 13,16 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 18,22 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 1.444 τεμαχίων της Τράπεζας της Ελλάδος στα 94,74 ευρώ και ένα πακέτο 75.000 τεμαχίων της Motor Oil στα 17,46 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε, ένα πακέτο 4.300 τεμαχίων της Intralot στα 13,08 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v