Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται κλείσιμο πάνω από τις 3.400

Συνεχίζεται η κίνηση του Γ.Δ. σε στενό εύρος διακύμανσης (υψηλό ημέρας 3.424, χαμηλό 3.405,39), ελάχιστες οι βοήθειες από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και σχετικό ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης, όπου τουλάχιστον υπάρχουν ”κινητήριες δυνάμεις”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται η κίνηση του Γ.Δ. σε στενό εύρος διακύμανσης (υψηλό ημέρας 3.424, χαμηλό 3.405,39), ελάχιστες οι βοήθειες από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και σχετικό ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης, όπου τουλάχιστον υπάρχουν ”κινητήριες δυνάμεις”.

Η ίδια περίπου εικόνα με τη Σοφοκλέους επικρατεί και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εκεί το κλίμα δείχνει τάσεις συσσώρευσης – αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών και λιγότερο διαθέσεις περαιτέρω ανοδικής κίνησης, που έτσι και αλλιώς αν δοθούν, θα δοθούν από την πέρα του Ατλαντικού όχθη.

Τεχνικά, ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι ο Γ.Δ. να κλείσει υψηλότερα των 3.400 μονάδων και ο FTSE υψηλότερα των 1.790.

Κάτι που θα δημιουργήσει βραχυπρόθεσμες βάσεις και θα ενδυναμώσει την τάση για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, που προς το παρόν τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της δείχνει αρκετά έως ιδιαίτερα αδύναμο, κάποιοι πρώτοι αγοραστές εμφανίζονται στον τίτλο της Εμπορικής, με αποτέλεσμα να ενισχύεται με κέρδη μεγαλύτερα του 2%, ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους ούτε ένας δεν καταγράφει κέρδη ή απώλειες μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδος, πλην των ΚΑΕ που υποχωρούν κατά 1,49% και της Folli Follie που υποχωρεί 1,04%.

Αντίθετα, συνεχίζεται έστω και επιθετικά (ή με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα) το κυκλικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όμως είναι περίπου βέβαιο πως και αυτό θα ενδυναμωθεί ή θα μειωθεί, καθώς η τάση συνεχίζει να έρχεται από τα blue chips.

Ο τζίρος μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά συνεδρίασης ξεπερνά τα 96 εκατ., από τα οποία τα 7,7 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές καταγράφονται μέχρι στιγμής στην αγορά παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους να διατηρούν έστω και μειωμένες τις υποτιμήσεις για τα ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους συνεχίζεται η κινητικότητα για Ευρωσυμμετοχές, LogicDIS, Περσέα, από την αρχή της συνεδρίασης, με ανοδικές διαθέσεις Διεκάτ, Χαϊδεμένος, Βαράγκης.

Αυξομειώνει όγκους και κέρδη αναλόγως των φημών η Τεχνικές Εκδόσεις, ενώ συνεχίζει η κινητικότητα σε ΑΕΓΕΚ, ΓΕΒΚΑ, Chipita, και αρκετούς ακόμη τίτλους της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v