Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία που θα δημοσιοποιηθεί στις 17/11, στις κρατικές προμήθειες, αλλά και στις δημόσιες δαπάνες, καθώς και στη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία που θα δημοσιοποιηθεί στις 17/11, στις κρατικές προμήθειες, αλλά και στις δημόσιες δαπάνες, καθώς και στη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Γαλλία: Φόβοι για επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της εξέγερσης των αποκλεισμένων παιδιών και μεταναστών εκφράζονται από πολιτικούς και ΜΜΕ αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει ότι ο Ρομάνο Πρόντι προειδοποιεί ότι ”είναι ζήτημα χρόνου” χαρακτηρίζοντας τα προάστια της Ιταλίας ”ανθρώπινη τραγωδία”.

Κομισιόν: Εκτός στόχων κινείται η ελληνική οικονομία αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως στις 17 Νοεμβρίου έρχεται η έκθεση της Κομισιόν για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα τονίζει πως διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις.

Κρατικές Προμήθειες: Διπλασιάσθηκε σε αξία το φετινό Ενιαίο Πρόγραμμα Κρατικών Προμηθευτών (ΕΠΠ) του υπουργείου Ανάπτυξης σε σχέση με τους αρχικούς στόχους αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες συμπληρώνει πως μετά και την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης, το Ενιαίο Πρόγραμμα Κρατικών Προμηθειών διαμορφώθηκε στα 3,695 δισ. ευρώ, από 1,829 δισ. ευρώ που ήταν τον περασμένο Ιούνιο.

Συντάξεις: Αυξήσεις–ψίχουλα θα δώσει το 2006 η κυβέρνηση στους συνταξιούχους όχι μόνο λόγω της λιτότητας αλλά και λόγω των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, αναφέρουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως με αυτό το επιχείρημα οι προτεινόμενες από τον υπουργό Απασχόλησης αυξήσεις 6% θα γίνουν 3,5%.

Φοροδιαφυγή: Από τις 2.000 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν μέσω των διασταυρώσεων των συγκεντρωτικών καταστάσεων η Εφορία έλεγξε τις 200 από αυτές και διαπίστωσε ότι 3 στις 4 έχουν διαπράξει σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, επισημαίνει η Ημερησία.

Δημόσιες Δαπάνες: Ασφυκτικές πιέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου προοιωνίζεται η πορεία των δημοσίων δαπανών, οι οποίες στο τέλος Σεπτεμβρίου είχαν υπόλοιπο 15,2 δισ. ευρώ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εξηγήσεις ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από 10 εισηγμένες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες μεγάλες σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι αύριο εγκρίνεται ο κανονισμός του Χ.Α.

Ακτοπλοΐα: Επιδοτούνται με απόφαση υπουργού εταιρίες που ευθύνονται για το ”έμφραγμα” στις ακτοπλοϊκές, αναφέρει η Ημερησία.

Citigroup: Στο μικροσκόπιο εμπειρογνωμόνων της Citigroup, που ασχολούνται αποκλειστικά με τη διερεύνηση εξαγορών ανά τον κόσμο, θα βρεθεί τους αμέσως επόμενους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Εμπορική: Σκληρό διαπραγματευτικό παιχνίδι για την Εμπορική βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει ότι οι Γάλλοι είχαν το πρώτο ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο, ενώ κυκλοφορούν σενάρια αποχώρησης.

Lannet: Ξεκινά στις 14 Νοεμβρίου η αύξηση κεφαλαίου της Lannet αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι αποκόπτεται αύριο το δικαίωμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v