Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σπάει” αντιστάσεις ο ΟΤΕ

Περίπου 4 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ έχουν αλλάξει χέρια χθες και σήμερα, και μάλιστα με τη μετοχή να ενισχύεται προς τα 18 ευρώ. Εντός του ανοδικού εύρους των 1.875-1.890 ο FTSE-20, φέρνει το Γενικό Δείκτη και πάλι πάνω από τις 3.400 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εκεί όπου εξαρχής υπήρχε ζήτηση ενδυναμώθηκε και εκεί όπου αρχικά εμφανίζονταν πωλητές, μειώθηκαν.

Έτσι, ο ΟΤΕ με συναλλαγές περισσότερες των 2 εκατ. τεμαχίων προσεγγίζει πλέον τα 18 ευρώ, με αντίδραση περίπου 1,5% για τη μετοχή.

Επίσης, στην Εμπορική η ζήτηση για τα δεδομένα της μετοχής τη φέρνει υψηλότερα προς τα 24,48 ευρώ, ενώ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κινούνται υψηλότερα Πειραιώς, Eurobank, Cosmote.

Μέχρι στιγμής, η διακύμανση του FTSE-20 από τις 1.878 προς τις 1.890 μονάδες καλύπτει απόλυτα την αρχική μας τεχνική προσέγγιση.

Έτσι και ο Γ.Δ. διαμορφώνεται και πάλι οριακά πάνω από τις 3.400 μονάδες.

Δεδομένης της εικόνας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, εύλογα η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2,2 προς 1, ενώ οι συναλλαγές και η εμπορευσιμότητα για τίτλους του MID-40 και SC-80 συντηρεί προσδοκίες για τη συνέχεια.

Αυξημένος ο τζίρος στη μετοχή του Μαΐλλη, στα ΕΧΑΕ, στην ΕΛΒΑΛ (και τις υπόλοιπες θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο), την Intralot, τη Γενική Τράπεζα, αλλά και σε Τηλέτυπο, ΔΟΛ, Τέρνα και Εγνατία Τράπεζα.

Η βραχυμεσοπρόθεσμη ανοδική φορά μετοχών αυτής της κατηγορίας ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς και την επιμονή των αγοραστών σε υψηλές τιμές (τουλάχιστον) έτους.

Σε μετοχές των εταιριών Μηχανική, Ηλεκτρονική Αθηνών, Βιοτέρ, ΑΝΕΚ, ΑΕΓΕΚ, Unisystems, Jumbo, Info Quest, Blue Star, Elmec Sport, Elton και ορισμένων ακόμη από αυτήν την κατηγορία σημειώνεται αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα, που αν μη τι άλλο συντηρεί τη φορά που έχει διαμορφωθεί.

Παραμένουμε θετικοί και για τη συνέχεια, καθώς είναι προφανές ότι οι αγοραστές των τουλάχιστον 4 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ (χθες και σήμερα) γνωρίζουν κάτι περισσότερο από την ευρύτερη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v