Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η έκβαση όσον αφορά στην τιτλοποίηση και το νέο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών, αλλά και οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η έκβαση όσον αφορά στην τιτλοποίηση και το νέο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών, αλλά και οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Ποινικός Κώδικας: Με στόχο την προσαρμογή του ποινικού δικαίου της χώρας στα σημερινά δεδομένα και την αντιμετώπιση ”σύγχρονων” εγκλημάτων, όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η πορνογραφία στο Διαδίκτυο ή αδικήματα στον χώρο της βιοτεχνολογίας, η κυβέρνηση εξήγγειλε την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αναφέρει η Καθημερινή.

Σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έπειτα από περίπου μισό αιώνα, προχωρεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Εξπρές.

Προϋπολογισμός: Με περικοπή δαπανών, προβλέψεις για αυξημένα φορολογικά έσοδα αλλά και πέντε μέτρα προσωρινού χαρακτήρα η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τη ”μαύρη τρύπα” 2 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε από την απόσυρση της τιτλοποίησης, επισημαίνει η Ημερησία.

Εξοικονόμηση κρατικών δαπανών αλλά και περιορισμένη χρήση τιτλοποίησης προβλέπει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που απέστειλε στις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σε 10 πηγές προστρέχει τώρα –και δεν φτάνει- η κυβέρνηση για να καλύψει τις μαύρες τρύπες στον νέο προϋπολογισμό και να εξευμενίσει τις Βρυξέλλες, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Δημόσιες Επενδύσεις: Νέες περικοπές δαπανών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των ετών 2005 και 2006 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης περίπου ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού 2006 και λίγους μήνες μετά την αιφνίδια περικοπή περίπου 350 εκατ. ευρώ από το εφετινό πρόγραμμα.

Πλαστά Τιμολόγια: Ακόμη και το κινητό τηλέφωνο επιστρατεύει το υπουργείο οικονομίας προκειμένου να προστατεύσει την αγορά από την πανσπερμία των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που έχουν κατακυριεύσει τις συναλλαγές, επισημαίνει το Κέρδος.

ΓΣΕΕ: Με ένα 44σέλιδο κείμενο που απέστειλε χθες προς τις εργοδοτικές οργανώσεις και την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ κατήγγειλε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και έθεσε τέλος στη διετή περίοδο εργασιακής ειρήνης, αναφέρει η Ημερησία.

Αυξήσεις έως 8% διεκδικεί η ΓΣΕΕ, η οποία κατήγγειλε χθες την εθνική συλλογική σύμβαση υπό τον πρόεδρό της, Χρήστο Πολυζωγόπουλο, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Στα deals των ”φτωχών”, και συγκεκριμένα σε αυτά που πραγματοποιούνται στη μικρή κεφαλαιοποίηση, κυρίως, αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, τα οποία, όπως επισημαίνει, έχουν ήδη αφήσει μεγάλα κέρδη.

Επιτόκια: Αμετάβλητο στο 2% διατήρησε το βασικό επιτόκιο του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΕΤΑ: Σε ιδιώτες θα εκχωρηθεί σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας της ΕΤΑ εντός του 2006, σύμφωνα με την Ημερησία.

Κόκκαλης: Τους πρώην υπουργούς Άμυνας κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου κλήτευσε προς κατάθεση ο 2ος ειδικός ανακριτής κ. Δημ. Οικονόμου για την υπόθεση της κατηγορίας περί κατασκοπείας εις βάρος του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη, επισημαίνει η Καθημερινή.

Δημόσια Έργα: Έως το 30% του αρχικού προϋπολογισμού μιας ”ομάδας εργασιών” επιτρέπεται η χρησιμοποίηση του ”επί έλασσον” δαπανών, για τα δημόσια έργα που έχουν ανατεθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2006, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και αφορά τη μεταφορά δαπανών από μια ”ομάδα εργασιών” σε άλλη, σύμφωνα με την Εξπρές.

Τράπεζες: Εικοσιτετράωρη απεργία στις τράπεζες της Αττικής και συγκέντρωση το πρωί στα Δικαστήρια Ευελπίδων προκήρυξε για τις 8 Νοεμβρίου η ΟΤΟΕ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Κέρδη για τις τράπεζες 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις, σηματοδοτεί η κατάργηση του συμψηφισμού των πωλήσεων στο Τ+3, καθώς βγαίνουν εκτός παιχνιδιού δεκάδες χρηματιστηριακές εταιρίες, τονίζει το Κέρδος.

Πληροφορική: Χωρίς σημάδια ουσιαστικής ανάκαμψης εξέπνευσε το πρώτο εξάμηνο του 2006 για τις εταιρίες πληροφορικής, καθώς οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των περισσοτέρων εταιριών εξακολουθούν να είναι αυξημένες, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα σημεία εκείνα στα οποία στηρίζουν οι επιχειρήσεις του χώρου τις ελπίδες τους.

Alpha Bank: Η ταχεία επέκταση –αυτοδύναμα– του δικτύου καταστημάτων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και η ενίσχυση των μεριδίων της τράπεζας στον τομέα της τραπεζικής λιανικής είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου για την περίοδο 2006 – 2008 της Alpha Bank, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αγροτική Τράπεζα: Υπερδιπλάσια κέρδη αναμένει στο εννεάμηνο η ΑΤΕ Bank, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία τα κέρδη της Τράπεζας αναμένεται να ανέλθουν στα 92-94 εκατ. ευρώ.

Εγνατία Τράπεζα: Στα 17,5 – 18 εκατ. ευρώ αναμένονται τα κέρδη για την Εγνατία Τράπεζα στο εννεάμηνο, βελτιωμένα κατά 16%, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

FORTHnet: Στη Novator πέρασε το 4,15% της FORTHnet, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το ποσοστό του ισλανδικού fund ανέρχεται πλέον στο 26%, ενώ το ποσοστό της Intracom επισήμως είναι 25,289%.

Κορασίδης: Δύο προτάσεις υπάρχουν σύμφωνα με την Ημερησία για τη σωτηρία της Κορασίδης, καθώς η Ηλεκτρονική Αθηνών και ομάδα προμηθευτών ενδιαφέρονται για την επιχείρηση.

HSBC: Ο επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής της HSBC στην Ελλάδα σημειώνει σε συνέντευξή του στο Κέρδος ότι τα περιθώρια διείσδυσης δεν εξαρτώνται μόνο από το μέγεθος της αγοράς, αλλά και από την ποιότητα των υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v