Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη μόδα οι... βραχυπρόθεσμοι

Στο εύρος των 3.345-3.350 διαμορφώνεται ο Γ.Δ., καθώς επικρατούν εξισορροπητικές τάσεις, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Εικόνα επιμέρους υψηλών υπεραποδόσεων για μετοχές εταιριών της μεσαίας, κυρίως, όμως, της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με την αγορά να παραμένει επικεντρωμένη σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο εύρος των 3.345-3.350 μονάδων διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης.

Με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 105 εκατ. ευρώ (στις 14:30) στην αγορά φαίνεται πως επιχειρείται η διαμόρφωση νέων σημείων αναφοράς – εκκίνησης.

Μέχρι στιγμής η τάση παραμένει ισχυρότερη, κυρίως στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με ανάλογη απόδοση του Mid-40, ενώ από τεχνικής πλευράς θεωρείται ενθαρρυντικό το ότι ο SC-80 κινείται λίγο χαμηλότερα των 535 μονάδων.

Πέρα από τις μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, που από την αρχή της συνεδρίασης κινήθηκαν υψηλότερα από 8% έως 12%, ακολουθεί μία σειρά τίτλων επίσης της χαμηλότερης, αλλά και της μεσαίας αποτίμησης, όπου συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Πέρα από μετοχές όπως Fitco, Ατέρμων, Ατλάντικ, Αττικάτ και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας, διαπιστώνεται ενίσχυση των συναλλαγών για τίτλους όπως οι Betanet, ΕΛΒΑΛ, Info-Quest, ΓΕΚ και άλλες αυτής της κατηγορίας.

Θα λέγαμε πως και η σημερινή συνεδρίαση, με την προϋπόθεση πως ο Γ.Δ. θα κλείσει υψηλότερα των 3.340 μονάδων, μπορεί να θεωρηθεί ως μία ημέρας προεργασίας για τις επόμενες κινήσεις των ”παικτών”.

Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα μετά από καιρό κινούνται με αυξημένες συναλλαγές ανοδικά οι μετοχές της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Δέλτα Συμμετοχών, αλλά και των Frigoglass, Μυτιληναίος, Μέτκα, Οργανισμός Λιμένων και άλλων από αυτή την κατηγορία.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης θα επιμείνουμε στη διατήρηση του εύρους 3.340-3.350, με σχετικά σταθερή τη συμπεριφορά του FTSE-20, και επιθετικότερη την τάση για ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v