Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς ”πέρασε” από το τελωνείο το πολύτιμο χαλί!

Ενας γέρος πωλητής χαλιών από τη γειτονική Τουρκία ήθελε να φέρει ένα καλό χαλί σε Έλληνα φίλο του. Στο αεροδρόμιο, λοιπόν, οι τελωνειακοί δεν τον άφησαν να περάσει δύο μεγάλα καινούργια χαλιά. Εκείνος διαμαρτυρήθηκε λίγο και δηλώνοντας την αγανάκτησή του τα άφησε, για να τα πάρει πίσω στον γυρισμό. Κι όμως! Τη δουλειά του την έκανε!

Πώς ”πέρασε” από το τελωνείο το πολύτιμο χαλί!
Ενας γέρος πωλητής χαλιών από τη γειτονική Τουρκία ήθελε να φέρει ένα καλό χαλί σε Έλληνα φίλο του. Στο αεροδρόμιο, λοιπόν, οι τελωνειακοί δεν τον άφησαν να περάσει δύο μεγάλα καινούργια χαλιά.

Εκείνος διαμαρτυρήθηκε λίγο και δηλώνοντας την αγανάκτησή του τα άφησε, για να τα πάρει πίσω στον γυρισμό. Κι όμως! Τη δουλειά του την έκανε!

Φεύγοντας από το τελωνείο, το πρόσωπό του ήταν φωτισμένο. Ένα τεράστιο χαμόγελο κρυβότανε κάτω από τα ξανθιά μουστάκια του. Οι Έλληνες φίλοι του δεν καταλάβαιναν προς τι η ευφορία!

Όταν έφτασαν στο σπίτι που θα τον φιλοξενούσε, ο πωλητής χαλιών ζήτησε από τους φίλους του ένα ψαλίδι. Πέταξε έξω από το ταγάρι του όλα τα ρούχα και τα αντικείμενα που ήταν εκεί και άρχισε να το ξηλώνει!

Το ταγάρι ήταν ένα θαυμάσιο παλιό χαλί! Η προσοχή των τελωνειακών είχε μείνει στα ολοκαίνουργια και φανταχτερά χαλιά που ο γέροντας προσπάθησε να περάσει ”αναιδώς” μπροστά από τα μάτια τους. Η πραγματική αξία, όμως, βρισκότανε στο ταγάρι!

Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή, αν και εξελίχθηκε πριν από αρκετά χρόνια. Η παρατήρηση είναι η μεγαλύτερη αρετή των ανθρώπων.

Παρατηρώντας τα πράγματα γύρω τους και χρησιμοποιώντας το μεγάλο εργαλείο του μυαλού, μπορούν να κάνουν θαύματα. Δεν είναι ανάγκη να παίρνουν ό,τι τους δίδεται έτοιμο στο πιάτο.

Χρειάζεται να προσπαθήσουν για να ανακαλύψουν την αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να είναι κρυμμένη οπουδήποτε. Ακόμη και μέσα σε ένα δήθεν ανάξιο ταγάρι...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v