Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο, η αύξηση των επιτοκίων από τη FED, τα πρόστιμα και οι ποινές που επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ιδρύματα, αλλά και οι ενδεχόμενες πρόσθετες ρυθμίσεις για τη φορολογία των ακινήτων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο, η αύξηση των επιτοκίων από την FED, τα πρόστιμα και οι ποινές που επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ιδρύματα, οι ενδεχόμενες πρόσθετες ρυθμίσεις για τη φορολογία των ακινήτων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Παπούλιας: Διαδήλωση Τσάμηδων στους Αγίους Σαράντα ήταν η αφορμή για να ματαιωθεί η συνάντηση του Έλληνα Προέδρου Κ. Παπούλια με τον Αλβανό ομόλογό του, αναφέρει Το Βήμα.

Όξυνση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις προκλήθηκε αιφνιδίως χθες, επισημαίνουν Τα Νέα, που προσθέτουν πως η υποδοχή που είχαν ”στήσει” 150 Τσάμηδες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έπιασε στον ύπνο το υπουργείο Εξωτερικών.

Δικαιοσύνη: Άλλοι έξι δικαστές και τουλάχιστον τρεις μεγαλοδικηγόροι πρόκειται να διωχθούν για εμπλοκή στα παραδικαστικά κυκλώματα, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Έκθεση δημοσιονομικής προόδου: Με τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχτεί την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και με την ελπίδα ότι οι τιμές του πετρελαίου θα σημειώσουν κάμψη, κατατίθεται αύριο στην Ε.Ε. η έκθεση δημοσιονομικής προόδου της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση λόγω της υπαγωγής της Ελλάδας στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, επισημαίνει Το Βήμα.

Περισσότερα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου υπόσχεται για το 2006 στις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομίας στο προσχέδιο της έκθεσης προόδου της οικονομίας που απέστειλε στις Βρυξέλλες τονίζει η Ναυτεμπορική.

Βασικός Μέτοχος: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τον ”Βασικό Μέτοχο” χωρίς το ασυμβίβαστο σημειώνει η Ημερησία, που παράλληλα κάνει λόγο για διαρκή επιτήρηση από την Κομισιόν για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιτόκια: Τελειώνει η περίοδος των χαμηλών επιτοκίων αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει ότι διπλάσια διαμορφώθηκαν τα επιτόκια του δολαρίου έναντι του ευρώ μετά τη νέα αύξηση από τη FED.

Ασφαλιστικό: Το καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης είναι διατεθειμένοι να ”θυσιάσουν” οι πολίτες για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μετά το 2015, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research για λογαριασμό της Εξπρές.

Αναπτυξιακός: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Φεβρουαρίου του 2005, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε το υπόδειγμα – οδηγός για την έκδοση των εγγυητικών για τις εκταμιεύσεις, επισημαίνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Με πρόστιμα, τα οποία έχουν τη μορφή άτοκων καταθέσεων προς αυτήν, προσπαθεί η Τράπεζα της Ελλάδος να επιβάλει όρους διαφάνειας στις συναλλαγές των πιστωτικών ιδρυμάτων με την πελατεία τους αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Μη τήρηση διατάξεων για το ξέπλυμα χρήματος, αδιαφάνεια και καταχρηστικούς όρους διαπίστωσε η Τράπεζα της Ελλάδος σε όλες τις ελληνικές τράπεζες και σε δύο ξένες σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ανακοίνωσε ονόματα.

Σειρά προστίμων επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε τράπεζες και ανταλλακτήρια συναλλάγματος επειδή εντόπισε παράνομες τακτικές σε βάρος δανειοληπτών ή επειδή δεν ανέφεραν ύποπτες συναλλαγές για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αναφέρει η Ημερησία.

Ακίνητα: Πρόσθετες ρυθμίσεις για τη φορολογία των ακινήτων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, παράλληλα με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών τονίζει Το Βήμα.

Τουρισμός: Σε θετικό κλίμα, με αύξηση κατά 7%-8% των αφίξεων εφέτος, εγκαινιάζεται αύριο από τον Δ. Αβραμόπουλο η 21η Philoxenia, αναφέρει η Εξπρές, που συμπληρώνει πως ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Στ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι ”η Ελλάδα εξακολουθεί να γοητεύει και να πουλάει”.

FED: Νέα αύξηση επιτοκίων, τη 12η κατά σειρά, αποφάσισε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο στο 4% από 3,75% προηγουμένως, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΔΕΚΟ: Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα δανειστούν οι ΔΕΚΟ φέτος, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% των συντάξεων που χορηγούνται στο σύνολο των συνταξιούχων, σημειώνει η Καθημερινή.

Σε τακτική υποχώρηση προχωράει το υπουργείο Οικονομίας σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, προκειμένου να πάρει την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής χωρίς να υπάρξουν διαφωνίες από τον υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Μετά από ”πυροσβεστική” παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών συσκέπτονται σήμερα για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, αναφέρει η Ημερησία.

Εμπορική: ”Το ενδεχόμενο η Credit Agricole να αποχωρήσει από την Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό” αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα στελέχη της γαλλικής τράπεζας επαναλαμβάνουν ότι η Credit Agricole δεν βιάζεται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της στρατηγικής της στην Emporiki, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζα Κύπρου: Αύξηση 66% στα κέρδη εννεαμήνου ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Κορασίδης – Elephant: Εκδικάζεται αύριο στο Εφετείο Πειραιά η αίτηση των τριών πιστωτριών τραπεζών (Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα) να υπαχθούν οι εταιρίες Κορασίδης και Elephant στο άρθρο 46 του νόμου 1892/1990 που αφορά την προστασία από τους πιστωτές υπενθυμίζει η Καθημερινή.

Εθνική Ασφαλιστική: Υπερκέρδη αυξημένα κατά 260% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα παρουσιάζουν τα προ φόρων κέρδη του εννεαμήνου της Εθνικής σύμφωνα με την Καθημερινή.

Intertech: Στόχος της Intertech είναι να καταστεί σε τρία χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Κέρδος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v