Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαλαρά...

Ηπιων τόνων και χαμηλών συναλλαγών είναι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η συνεδρίαση. Οι στηρίξεις βασικών δεικτών και μετοχών δεν απειλούνται, με τον FTSE-20 να εμφανίζει απόδοση μεγαλύτερη από αυτήν του Mid Cap-40 και του Small Cap-80.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εν μέρει επιφυλακτική ήταν η αρχή της συνεδρίασης. Αυτό βέβαια χωρίς να ”απειλούνται” στηρίξεις βασικών δεικτών και μετοχών. Ο FTSE-20 ισορροπεί λίγο υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο (πέριξ των 1.840 μονάδων), εμφανίζοντας απόδοση μεγαλύτερη από αυτήν του Mid Cap-40 και του Small Cap-80.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, περιορισμένης έκτασης πωλήσεις σημειώθηκαν μετά τα 30 πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στις μετοχές των Alpha Bank, ΕΛΠΕ, Intracom, Τιτάν, Hyatt και Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Στην περίπτωση της Alpha Bank οι αγοραστές εμφανίζονται λίγο χαμηλότερα (-0,17%) προς τα 23,88 ευρώ, ενώ στον Τιτάνα οι συναλλαγές των περίπου 100.000 τεμαχίων παραπέμπουν σε αλλαγή θεματοφυλάκων.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών από το αρχικό 2/1 διαμορφώθηκε στο περίπου 1,5/1 με αρκετές μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η μετοχή της Αθηνά ΑΤΕ, μετά την υπογραφή χθες της σύμβασης για την κατασκευή έργων στο αεροδρόμιο ”Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, ενισχύεται κατά 8,9%, στα 0,98 ευρώ.

Στα 0,93 ευρώ, με +4,5%, ακολουθεί η Βιοτέρ, ενώ ανοδικά κινούνται Spider, ΑΛΚΟ Ελλάς, Info-quest, ΟΛΘ και Chipita, Attica Group, ΔΟΛ (στα 3,08 ευρώ), ΜΕΤΚΑ, ΟΛΠ (3,9%), Μυτιληναίος, Αστήρ Παλάς, Γενική Τράπεζα και ορισμένες ακόμη από τον ίδιο χώρο.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους ”παίκτες”, τη στιγμή που στις τρεις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές η διόρθωση ήταν οριακή (στο -0,09% ο Dax).

Θα πρέπει όμως για τη συνέχεια να ενισχυθεί ο τζίρος, που παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, και, το κυριότερο, να ενδυναμωθεί η τάση για Εθνική (+0,25%), ΟΤΕ (+0,12%) και ΟΠΑΠ (+0,66%).

Από τις μετοχές του FTSE-20 την καλύτερη μέχρι στιγμής απόδοση εμφανίζει η Πειραιώς με 1,30% στα 16,92 ευρώ και μία ”πρώην”, δηλαδή η Αγροτική, που θα επιστρέψει όμως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με την επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών.

Η μετοχή της Αγροτικής ενισχύεται κατά 2,1% μέχρι τα 5 ευρώ, με συναλλαγές 260.000 τεμαχίων (στις 11.50’).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v