Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλίμα... τριημέρου η Σοφοκλέους

Με συναλλαγές που παραπέμπουν σε... εορταστικό τριήμερο κινείται χωρίς ενδιαφέρον η αγορά. Χαμηλή συναλλακτικότητα, ακόμη πιο περιορισμένο το ενδιαφέρον, με μόνη άξια αναφοράς τη συνολικότερη κίνηση των ακτοπλοϊκών εταιριών. Ενθαρρυντική ένδειξη η συνέχιση των εντολών αγοράς στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές που δεν ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ (στις 14:40) αποτυπώνεται εύγλωττα η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης.

Με τους επενδυτές να βρίσκονται ήδη... καθ’ οδόν, η συνέχεια δεν αναμένεται να επιφυλάξει θεαματικές ανατροπές.

Περιορισμένο και άκρως επιλεκτικό το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον, περιορίζεται σε μετοχές ακτοπλοϊκών εταιριών -όπου η μορφή της αντίδρασης θα λέγαμε ότι είναι συνολικότερη- και σε ελάχιστους ακόμη τίτλους όπως οι Μέτκα, Μαΐλλης, Αλκο, Λάμψα, Σέλμαν και μετρημένες ακόμη.

Με αυτήν, όμως, τη... νωχελική εικόνα φαίνεται πως διασφαλίζεται εύρος διακύμανσης για τον FTSE-20 υψηλότερα των 1.800 μονάδων και ήπιας διολίσθησης για τον SC-80, που υποχωρεί προς τις 526 μονάδες.

Η αγορά ενδεχομένως να χρειαστεί κάποιο... φρεσκάρισμα από την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η προσδοκία των επενδυτών για έναν καλύτερο Νοέμβριο.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως μετά από πίεση ημερών υπήρξαν αγοραστές στη μετοχή του ΟΠΑΠ συγκρατώντας, αν μη τι άλλο, τη φορά διόρθωσης που είχε ξεκινήσει από τα υψηλά των 26,1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v