Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει το ”πράσινο φως” από την Ε.Ε. για τις τιτλοποιήσεις οφειλών αναφέρεται ο οικονομικός τύπος της Πέμπτης, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές σε επιχειρηματικές ειδήσεις, όπως αυτή της συνέντευξης Αράπογλου στην Εξπρές ή της συνεργασίας των Ακτωρ- Intrakat.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Ε.Ε.- οικονομία: ”Η Ελληνική οικονομία δίνει εξετάσεις στις Βρυξέλλες”, είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορική που αναφέρεται στην κυβερνητική προσπάθεια να ”περάσουν” οι τιτλοποιήσεις δημόσιων εσόδων 3,8 δισ. ευρώ.

”Αισιοδοξία για 2006” είναι ο σχετικός τίτλος της Εξπρές, ενώ ”Στις 3 Νοεμβρίου οι εξετάσεις στην Κομισιόν” η Ημερησία. Καραδοκεί η Ε.Ε. για την επιβολή μέτρων, αναφέρει στο πρώτο του θέμα το Κέρδος.

Γ’ ΚΠΣ: ”Ορατή πλέον η απώλεια κεφαλαίων από το Γ’ ΚΠΣ” γράφει στην πρώτη της σελίδα η Ημερησία.

Εθνική: Επίθεση της Εθνικής για εξαγορές στη ΝΑ Ευρώπη, γράφει στο πρώτο της θέμα η Εξπρές. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο επικεφαλής της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου κάνει λόγο για πλεόνασμα εποπτικών κεφαλαίων της τάξης των 800 εκατ. ευρώ και για ”εξαγοραστικό” ενδιαφέρον εκτός Ελλάδας.

Ακτωρ - Intrakat: ”Ακτωρ- Intrakat” συμμαχία στη Ρουμανία”, γράφει το Κέρδος, ενώ στο θέμα αναφέρεται ακόμη η Οικονομική Καθημερινή.

Τηλεπικοινωνίες: ”Καζάνι που βράζει” χαρακτηρίζει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα αποτελέσματα της κινητικότητας λόγω των εξελίξεων σε Q και Forthnet.

ΔΕΗ: ”Η ΔΕΗ στο χρηματιστήριο της ρύπανσης”, γράφει η Οικονομική Καθημερινή, εξηγώντας πως η ΔΕΗ άρχισε να καταβάλλει το κόστος ρύπανσης που της αναλογεί με βάση της εφαρμογή της συμφωνίας για το πρωτόκολλο του Κιότο.

ΟΠΑΠ: ”Επιστροφή κεφαλαίου εξετάζει ο ΟΠΑΠ”, αναφέρει στην πρώτη του σελίδα το Χρηματιστήριο, με αφορμή τα όσα δήλωσε εχθές ο κ. Β. Νειάδας κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Οργανισμού σε θεσμικούς επενδυτές.

Ακίνητα: ”Η Ερμού ο 12ος πιο ακριβός δρόμος στον κόσμο”, γράφει η Ημερησία, αν και επισημαίνει ότι η κρίση στο λιανεμπόριο οδήγησε σε πτώση κατά 5 θέσεις, έναντι της αντίστοιχης κατάταξης του 2004. ”Από τους ακριβότερους δρόμους η Ερμού” τιτλοφορείται και το Βήμα Ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v