Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρόλο ”αντίβαρου” διεκδικεί ο ΟΠΑΠ

Η μετοχή του ΟΠΑΠ αναδεικνύεται, μέχρι στιγμής, στη θετική έκπληξη επιχειρώντας να περιορίσει τις απώλειες του FTSE 20 και συνολικότερα της αγοράς. Υποτονικό το κλίμα και στον μεσαίο – χαμηλότερο χώρο, όπου κινούνται επιλεκτικά μετοχές ακτοπλοϊκών και μικρότερων κατασκευαστικών εταιριών. Οι συναλλαγές κυμαίνονται στο επίπεδο των τελευταίων δύο συνεδριάσεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να αποτελέσει ο ΟΠΑΠ το στήριγμα-έκπληξη του FTSE 20 για σήμερα; Θέλουμε να πιστεύουμε πως ναι, καθώς οι αγορές που είχαν δοθεί προσυνεδριακά οδήγησαν τη μετοχή προς τα 23,60 ευρώ.

Κυρίως μέσω του Οργανισμού μετριάζονται οι απώλειες του FTSE 20 και του Γενικού Δείκτη, που υποχωρεί όμως προς τις 3.250 μονάδες.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στο επίπεδο των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ από πλευράς τραπεζών, ενδιαφέρον παρουσιάζουν μόνο στην περίπτωση της Εθνικής (32,02 ευρώ).

Από τον ”μεσαίο χώρο”, στα 3,40 ευρώ φτάνει η μετοχή της Attica Group, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική αντίδραση των τελευταίων ημερών, ενώ στα 1,17 ευρώ διαμορφώνεται η Blue Star Ferries. Η μετοχή των Μινωικών Γραμμών φτάνει στα 3 ευρώ.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον, αν εξαιρεθούν μεμονωμένες περιπτώσεις μετοχών (Vivere, Σελόντα, Elmec, Κλ. Ναυπάκτου, Global, ΑΕΓΕΚ, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ), παραμένει μάλλον υποτονικό τόσο στον FTSE 20 όσο και στον χώρο των μικρομεσαίων εισηγμένων.

Χαμηλών τόνων, μέχρι στιγμής, η συνεδρίαση διαμορφώνεται μάλλον στο πνεύμα των τελευταίων δύο ημερών, καθώς αναζητείται σημείο ισορροπίας - αναφοράς κατ’ αρχήν για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, αλλά και για τον FTSE 20 και τον SC 80.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v