Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ίδιο μοτίβο η αγορά

Xαρακτηριστική φαντάζει- τουλάχιστον στην παρούσα φάση- η αδυναμία της Σοφοκλέους να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεραπόδοση της Εθνικής και το καλό άνοιγμα των ευρωαγορών, κλείνοντας κοντά στο χαμηλό ημέρας. ”Υποστήριξη” για τον Γ.Δ. και από Motor Oil, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Eurobank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση ”επίδειξης αδυναμίας” εκ μέρους της Σοφοκλέους ως προς την ικανότητά της να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, έστω και αν το διεθνές κλίμα συνηγορούσε για κάτι καλύτερο, και έστω εάν υπήρξε κάποια σχετική υποστήριξη του Γ.Δ. από ορισμένους δεικτοβαρείς τίτλους, όπως οι Εθνική, Motor Oil, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Eurobank.

Είναι πασιφανές ότι η χθεσινή συνεδρίαση επανέφερε τη σχετική έως αυξημένη επιφυλακτικότητα για το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, κάτι το οποίο είχαν κτίσει σταδιακά οι αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις και κάτι που είχε σαν αποτελέσματα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση και καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής, παρά το θετικό πρόσημο του δείκτη σε ένα σημαντικό μέρος της συνεδρίασης, οι ανοδικές μετοχές να μην περάσουν ποτέ μπροστά από αυτές με αρνητικό πρόσημο.

Τεχνικά δεν δείχνει να αλλάζει κάτι και το σενάριο που υποστηρίζει ότι η ”ταλαιπωρία” θα συνεχιστεί για αρκετές συνεδριάσεις ακόμη δείχνει σαν πλέον επικρατέστερο, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγωγών, μείωσαν ελαφρά τις υποτιμήσεις σε μία συνεδρίαση ιδιαίτερα μικρού ενδιαφέροντος.

Ο Γ.Δ. ξεκίνησε ανοδικά, υποχώρησε στη συνέχεια μέχρι τις 3.260,58 μονάδες, νέα ανοδική κίνηση και διπλή πρόσκρουση λίγο πάνω από τις 3.276 για να ακολουθήσει τα τελευταία 40 λεπτά ένα περίπου εντυπωσιακό ”άδειασμα” που έφερε το δείκτη στο χαμηλό ημέρας των 3.256,77 μονάδων για να κλείσει τελικά στις 3.262,08 με απώλειες 0,12%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 185 εκατ. από τα οποία τα 22,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς παραμένουν απόλυτα επιφυλακτικοί όχι μόνο λόγω της παρατεταμένα αδύναμης εικόνας που επιδεικνύουν οι περισσότερο δεικτοβαρείς τίτλοι, αλλά και διότι σταδιακά επανέρχεται η επιφυλακτικότητα και στο μεσαίο ή μικρότερο χώρο, έστω και αν συνεχίζεται μειωμένο το κυκλικό αγοραστικό ενδιαφέρον για κάποιους τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά τα επιμέρους, που ασφαλώς σήμερα είναι πολύ λιγότερο ενδιαφέροντα από τις προηγούμενες μέρες, σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Καραμολέγκος, μία ακόμη ανοδική συνεδρίασης για την Πουλιάδης, συνεχίζει έστω και πλαγιοανοδικά η Altec, κινητικότητα στη Ντιονίκ, αξιοσημείωτα κέρδη για την Intralot, ενώ ο τίτλος της Τράπεζας της Ελλάδος, κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με θετικό πρόσημο επιδεικνύοντας ανοδικές διαθέσεις με ζητούμενο τη συνέχεια.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα της Intralot των 288.000 και 100.000 τεμαχίων στην τιμή των 12,34 και 12,40 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Eurobank των 200.000 τεμαχίων στα 24,96 ευρώ, ένα της Εθνικής των 100.000 τεμαχίων στα 31,90 ευρώ, ένα του Ιατρικού Αθηνών των 810 τεμαχίων στα 2,64 ευρώ και δύο πακέτα του ΟΤΕ των 200.000 και 40.120 τεμαχίων στα 17,30 ευρώ και 17,16 ευρώ αντίστοιχα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Αγροτικής Τράπεζας των 700.000 τεμαχίων στα 5 ευρώ, ένα της Εθνικής των 21.430 τεμαχίων στα 31,80 ευρώ και ένα του ΟΤΕ των 70.000 τεμαχίων στα 17,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v