Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριάντα τοις εκατό μακρύτερα από την άβυσσο...

Όταν έχεις περάσει από τη ζώνη του 0,30, στη συνέχεια όλα τα άλλα νούμερα σου φαίνονται μυθικά! Έτσι σκέφτονται και ορισμένοι επιχειρηματίες. Σύμφωνα με αυτά που ”συλλαμβάνει” η στήλη, θα πουλούσαν ευχαρίστως στα 0,7 και στα 0,6. Έστω και αν στο παρελθόν είχαν αρνηθεί προτάσεις για τα 2 και τα 3 ευρώ...

Τριάντα τοις εκατό μακρύτερα από την άβυσσο...
Όταν έχεις περάσει από τη ζώνη του 0,30, στη συνέχεια όλα τα άλλα νούμερα σου φαίνονται μυθικά! Έτσι σκέφτονται και ορισμένοι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με αυτά που ”συλλαμβάνει” η στήλη, θα πουλούσαν ευχαρίστως στα 0,7 και στα 0,6. Έστω και αν στο παρελθόν είχαν αρνηθεί προτάσεις για τα 2 και τα 3 ευρώ...

Θέλουν προσοχή πολλά από τα ”παίγνια” που εξελίσσονται στον χώρο της μικρής κεφαλαιοποίησης. Λίγο πριν από την 1η Δεκεμβρίου και την κατηγοριοποίηση, φαίνεται ότι κάποιοι αποφάσισαν να μοσχοπουλήσουν τους σκελετούς που έκρυβαν στις ντουλάπες τους.

Βοά η αγορά για τα μελλοντικά σχέδια κάποιων νυν βασικών μετόχων. Το καλό είναι ότι το 2005 δεν είναι 1999. Ο κόσμος δεν τσιμπάει εύκολα.

Κι έπειτα, το ζητούμενο δεν είναι να αρχίσει να δουλεύει η ”μηχανή” των υπεραξιών, αλλά να βρεθούν πρόθυμα κορόιδα να ελαφρύνουν τα ”αφεντικά” των εταιριών από το ”βάρος” που κουβαλάνε.

Πολλοί βασικοί μέτοχοι έχουν πάρει αυτά τα τελευταία χρόνια ένα σκληρό μάθημα. Ότι μία μετοχή αξίζει όσο γράφει στο ταμπλό. Όλα τα άλλα νούμερα βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας.

Ακόμη κι αυτή η έσχατη ελπίδα της πώλησης της εισηγμένης ως όχημα έχει ξεθωριάσει. Δεν ”περπατάνε”, πλέον, τέτοιου είδους σενάρια.

Οπότε, το μόνο που μένει είναι η πώληση όσων μετοχών μπορούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή. Κι όταν κάποιος έχει βιώσει τον εφιάλτη του 0,30, ξέρει ότι και τα 0,40 ευρώ είναι μία πολύ καλή τιμή. Τριάντα της εκατό μακρύτερα από την άβυσσο...

Σημειώστε κάτι ακόμη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βασικοί μέτοχοι που έχουν υποθηκεύσει την ακίνητη περιουσία τους για να στηρίξουν τα δάνεια των εταιρειών τους.

Έχοντας ρευστότητα στα χέρια τους, μπορούν να ξεμπλοκάρουν από τις τράπεζες τα προσωπικά περιουσιακά τους στοιχεία. Διότι το δεύτερο πράγμα που έχουν μάθει είναι ότι μία εταιρεία ελέγχεται ακόμη και με το 10% των μετοχών της...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v