Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο... Στοίχημα η αγορά

Η αδυναμία για ακόμη μία συνεδρίαση του ΟΠΑΠ, η μετοχή του οποίου υποχωρεί προς τη στήριξη των 23,5 ευρώ, συγκρατεί την ανοδική τάση του FTSE-20. Οριακά χαμηλότερα των 535 μονάδων ο SC-80, κατοχυρώνονται υπεραξίες σε κάποιες μετοχές, ενώ... ξεκινά η υπεραντίδραση ορισμένων που είχαν υστερήσει.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο όριο των 23,5 ευρώ πιέζεται η μετοχή του ΟΠΑΠ (-1,1%) κρατώντας χαμηλότερα τον FTSE-20 και με οριακά κέρδη στις 3.268 μονάδες το Γ.Δ.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του FTSE-20 είναι μάλλον θετική, καθότι σταθεροποιητική, με τον ΟΤΕ στο 0,71%, την Εθνική στο +0,4% και την Alpha οριακά στα 23,64 ευρώ.

Με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,11% διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 533 μονάδων ο SC-80, καθώς σε επιμέρους κλάδους κατοχυρώνονται υπεραξίες.

Η λογική της κατοχύρωσης υπεραξιών είναι προφανής στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, αν και σήμερα αντιδρούν μετοχές εκδοτικών ομίλων, με το ΔΟΛ στο +7,7% και Τεγόπουλο, Ιμάκο να ακολουθούν.

Το ενδιαφέρον είναι πως μετοχές εταιριών που μέχρι στιγμής δεν είχαν ακολουθήσει την άνοδο άλλων της κατηγορίας τους, κινούνται ανοδικά, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Ενδεικτικότερη είναι η περίπτωση της Mevaco και του Βάρδα, ενώ συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση των Byte, Imperio και ορισμένων ακόμη του μεσαίου – χαμηλότερου χώρου.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, θα επιμείνουμε δίνοντας σημασία στο κλείσιμο του SC-80, αλλά και στο ενδεχόμενο διαμόρφωσης τιμής – περιοχής ”στήριξης” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 23,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v