ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία, από τις ξένες αγορές η τάση

Θετική εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως είναι η ψυχολογία που επικρατεί τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό ενώ επισημαίνουν πως η Σοφοκλέους θα αναζητήσει για μια ακόμη φορά κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές. Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε blue chips.

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία, από τις ξένες αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Από τις ξένες αγορές θα αναζητήσει κατεύθυνση η Σοφοκλέους σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Θετικό άνοιγμα των αγορών ύστερα από τις χθεσινές ”ισχυρές” επιδόσεις της Wall Street προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis.

Τη γενικότερη θετική ψυχολογία εκτιμά η Proton Securities πως αναμένεται να ακολουθήσει η Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή προσθέτει πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως είναι ο ΟΤΕ, ενδέχεται να συνεχιστούν.

Οριακά υψηλότερα κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές ειδήσεις οι οποίες και κατεύθυναν την αγορά, αναφέρει η Εγνατία Finance που συμπληρώνει πως για σήμερα προβλέπει τη διατήρηση κινήσεων τάσεις συσσώρευσης, καθώς – όπως εξηγεί – η έλλειψη καταλυτών προσφέρει περιορισμένα περιθώρια για απότομες κινήσεις.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως η υποφαινόμενη ανάκαμψη της αγοράς θα συνεχιστεί με την προϋπόθεση ότι θα υποστηριχθεί και από την τάση που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,6% και με τον όγκο των συναλλαγών να φτάνει στα 157 εκατ. ευρώ έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι µετοχές ανέκαµψαν έπειτα από µια εβδοµάδα έντονων πιέσεων, ενώ επισημαίνει ότι για μια ακόμη φορά η μεσαία και η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση υπεραπόδοσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v