Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στον δανεισμό του Δημοσίου, στην είσοδο ιδιωτών στην αγορά ενέργειας, στο διάδοχο του Άλαν Γκρίνσπαν στα ηνία της Fed, στην παραίτηση του βουλευτή Μαντούβαλου, αλλά και στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στον δανεισμό του Δημοσίου, στην είσοδο ιδιωτών στην αγορά ενέργειας, στο διάδοχο του Άλαν Γκρίνσπαν στα ηνία της Fed, στην παραίτηση του βουλευτή Μαντούβαλου, αλλά και στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Μαντούβαλος: Δεν υποχωρεί το κλίμα αποκαλύψεων για εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων σε υποθέσεις διαφθοράς αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως η συνέχεια ήρθε χθες με την παραίτηση, μέσω της τηλεόρασης και όχι στον πρωθυπουργό ή στο κόμμα, του βουλευτή Μαντούβαλου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Αλληλοκαρφώνονται δημόσια πλέον στη Ν.Δ. με αφορμή τα σκάνδαλα, επισημαίνουν Τα Νέα, που προσθέτουν πως χθες ο Π. Μαντούβαλος ανεξαρτητοποιήθηκε απευθύνοντας βαριές κατηγορίες εναντίον συναδέλφων του στην Α΄ Πειραιά.

Εκτοξεύοντας βολές κατά στελεχών της Ν.Δ. –αποκαλυπτικές ενός ορισμένου κλίματος στην κομματική οργάνωση του Πειραιά– παραιτήθηκε χθες από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ο βουλευτής στην Α΄ Αθηνών Πέτρος Μαντούβαλος αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Δανεισμός Δημοσίου: Εκτός προβλέψεων κινείται ο δανεισμός του Δημοσίου σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως αιτία είναι η υστέρηση στα έσοδα και οι αδυναμίες για τη συγκράτηση των δαπανών.

Ενέργεια: Τη βεβαιότητα ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θα διευκολύνει την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών από Έλληνες αλλά και ξένους ιδιώτες επενδυτές εκφράζει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε συνέντευξή του στην Εξπρές.

Ξέπλυμα Χρήματος: Ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριοδοτών –με τη βούλα του νόμου– απλώνει η κυβέρνηση κατ’ επιταγήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος στην Ελλάδα, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως μετά την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωδικαστήριο για καθυστέρηση της προσαρμογής της νομοθεσίας στα κοινοτικά δεδομένα (της δεύτερης κοινοτικής οδηγίας) η κυβέρνηση έσπευσε χθες να εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο και να ανακοινώσει ότι το καταθέτει στη Βουλή.

Οικοδομή: Κατά 3,3% ανέβηκε το κόστος της οικοδομής στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ τον Σεπτέμβριο τα οικοδομικά υλικά αυξήθηκαν κατά 3,3%, σημειώνει Το Βήμα.

Fed: Ο 52χρονος Μπεν Μπερνάνκε, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton και επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών και Εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου, θα διαδεχθεί στις 31 Ιανουαρίου 2006 τον Άλαν Γκρίνσπαν στη θέση του προέδρου της Fed, επισημαίνει η Ημερησία.

Κλωστοϋφαντουργία: Τριακόσιες ελληνικές επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας ακμάζουν στη Βουλγαρία σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως εξάγουν το 85% της παραγωγής τους και απασχολούν πάνω από 150.000 εργαζόμενους.

Πετρέλαιο: Στα 57,92 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου στο Λονδίνο χθες, καθώς οι κερδοσκόποι απομακρύνονται από τις αγορές, συγκεντρώνοντας τα κέρδη των προηγούμενων μηνών, αναφέρει η Εξπρές.

Σούπερ Μάρκετ: Τον υψηλότερο δείκτη απόδοσης μεταξύ δέκα εξεταζόμενων τομέων του λιανικού εμπορίου παρουσιάζει ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με έρευνα για το λιανεμπόριο, καθώς βαθμολογήθηκε με 84,7 τη στιγμή που ο μέσος όρος κυμάνθηκε στο 83,1 σημειώνει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Συνθήκες τορπιλισμού της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς το κόστος της φαίνεται ότι έχει ξεφύγει επικίνδυνα από κάθε πρόβλεψη και η στόχευσή της τώρα κρίνεται υπερβολική ως προς την αναγνώριση άνω των επτά πλασματικών χρόνων απασχόλησης τονίζει η Καθημερινή.

Eurobank: Αύξηση κερδών κατά 40% αναμένει η Eurobank στο εννεάμηνο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως προβλέπεται υψηλή μερισματική πολιτική για το 2005.

Τράπεζα Πειραιώς: Στην απορρόφηση της αιγυπτιακής ECB προχωρά η Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Συμφωνία με την κυβέρνηση του Καΐρου για να ηγηθεί δύο κοινοπρακτικών δανείων έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς, αναφέρει η Ημερησία.

FORTHnet: Για νέο σίριαλ στη FORTHnet κάνει λόγο η Ημερησία σύμφωνα με την οποία εκποιούνται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 700.000 μετοχές κυριότητας της ISONET.

Intracom: Φούντωσαν τα σενάρια για συνεργασία της Intracom με τον ρωσικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Sistema, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του έτους, αναφέρει το Κέρδος.

Σαράντης: Σε συζητήσεις με εμπορική εταιρία που διαθέτει ευρύ δίκτυο στην Ανατολική Ευρώπη βρίσκεται η Σαράντης σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v