Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρούν τώρα και τα ”βαριά”

Εσωσε αρχικά την παρτίδα ο ΟΤΕ, καθώς έβαλε πλάτη στα δύσκολα όταν διόρθωνε ο FTSE-20. Ισορρόπησε στη συνέχεια η αγορά. Αντιδρούν συνολικότερα οι βασικοί δείκτες, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται πλέον στο 2 προς 1. Συνεχίζει στα υψηλά ο Small Cap 80.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενας ΟΤΕ αρκεί. Ήταν εξαρχής αναμενόμενη η θετική αντίδραση της μετοχής, μετά την αναβάθμιση του Οργανισμού από ξένους και Έλληνες.

Αντισταθμίστηκε από νωρίς η τάση για τον FTSE-20, που μετά την αρχική πίεση στη μετοχή του ΟΠΑΠ κινήθηκε προς τις βραχυπρόθεσμες τιμές στήριξης.

Η αντίδραση, όμως, οδήγησε στη συνέχεια τον FTSE-20 προς τις 1.810 μονάδες, το δε Γενικό κατά 0,62% υψηλότερα προς τις 3.268 μονάδες.

Είναι βέβαια ήπια ανοδική η φορά των τραπεζικών μετοχών Εθνικής, Alpha Bank, Εμπορικής (1,6%), τη στιγμή που απορροφάται η περιορισμένη προσφορά προς τα χαμηλότερα της Πειραιώς.

Με σημαντικά κέρδη αντιδρούν οι μετοχές των Intracom (3,5%), Motor Oil (2,9%), αλλά και CosmΟΤΕ (1,4%).

Δεδομένης της εικόνας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, διαμορφώθηκε θετικά από σχετικά νωρίς η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, για να φτάσει κάποια στιγμή στο 2 προς 1 (μετά τις 13:30).

Αυτό γιατί οι αγοραστές επιμένουν υψηλότερα των 3 ευρώ στη μετοχή της Chipita, προς τα 12,54 ευρώ της Intralot, στα 14,26 ευρώ του Μυτιληναίου, αλλά και σε ΕΧΑΕ, Τηλέτυπο, Μαΐλλη, ΕΥΔΑΠ, ΔΟΛ, Νοtos.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με αυξημένες συναλλαγές, συνεχίζεται η αντίδραση των Altec (0,81 ευρώ), Αxon Συμμετοχών (2,28 ευρώ), Κυριακίδη (1,60 ευρώ), FORTHnet (8,54 ευρώ), Lavipharm (1 ευρώ), Spider (1,21 ευρώ), Ηλεκτρονική Αθηνών (2,92 ευρώ), Σάνυο (1,05 ευρώ) και αρκετών ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Θετικά συνεχίζουν οι Μηχανική, Μπενρουμπή, Νεοχημική, Μινωικές Γραμμές, Καρδασιλάρης και αρκετοί ακόμη τίτλοι από αυτή την κατηγορία.

Με το SC-80 να διαμορφώνεται προς τις 532,4 μονάδες (0,5%) είναι εμφανής τόσο η διαφορά της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες όσο και η αποτελεσματικότητα της επιχειρούμενης από τις αρχές Σεπτεμβρίου ”μόχλευσης” σε αυτή την κατηγορία εταιριών.

Το θετικό είναι πως σήμερα, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, αντιδρά θετικά η Σοφοκλέους, με αιχμή από την αρχή της ημέρας τη μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v