Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η ενδεχόμενη εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών και συνεργατών τους σε σκάνδαλα, οι εξελίξεις στις ΔΕΚΟ, οι πιθανές απώλειες κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ, η αποχώρηση στελεχών από τον ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η ενδεχόμενη εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών και συνεργατών τους σε σκάνδαλα, οι εξελίξεις στις ΔΕΚΟ, οι πιθανές απώλειες κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ, η αποχώρηση στελεχών από τον ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Μαξίμου: Βαρύ είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με την Ημερησία, που κάνει λόγο για πιέσεις όσον αφορά σε ανασχηματισμό.

Στη δίνη αλλεπάλληλων αποκαλύψεων και καταγγελιών για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών και συνεργατών τους σε υποθέσεις σκανδάλων βρίσκεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πιέζεται πανταχόθεν να αναλάβει πρωτοβουλίες για αλλαγή κλίματος, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Εντολή για ”ξεσκόνισμα” όλων των γαλάζιων στελεχών που κατέχουν νευραλγικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ύστερα από τη νέα καταιγίδα αποκαλύψεων για σκάνδαλα διαφθοράς, αναφέρουν Τα Νέα.

Μαντούβαλος: Ενδυνάμωση εσωτερικού ελέγχου στο Δημόσιο και μείωση επαφών πολίτη – διοίκησης προτείνει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Μαντούβαλος για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διαφθοράς.

ΔΕΚΟ: Τη σύνταξη καταλόγου δέκα δημόσιων οργανισμών που θα καταργηθούν (με πρώτη τη ΔΕΚΑ) θα ζητήσει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοκοσκούφης από τους συναδέλφους του, επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως παράλληλα στο υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζουν αποκρατικοποιήσεις.

Αποκρατικοποιήσεις: Στο πρώτο τρίμηνο του 2006 θα πραγματοποιηθεί η πώληση πακέτων σε Αγροτική και Εμπορική αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία στόχος της κυβέρνησης είναι έσοδα ύψους 1,6-1,7 δισ. ευρώ.

ΚΠΣ: Μόνο με αγώνα πολύ υψηλών προσδοκιών είναι δυνατή η κάλυψη του χαμένου εδάφους στην υλοποίηση του Γ’ ΚΠΣ, αφού στους προσεχείς 14 μήνες θα πρέπει να ενταχθούν προγράμματα αξίας σχεδόν ίσης με εκείνη των προγραμμάτων που εντάχθηκαν στα προηγούμενα πέντε χρόνια, ενώ έχουν ήδη βεβαιωθεί απώλειες έως τώρα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2000-2004 τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Συνεχώς σημαντικότερα γίνονται ο ρόλος και η παρουσία των ξένων στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το Χ.Α. αλλάζει ”φυσιογνωμία”.

ΤΕΒΕ: Αύξηση έως και 8% στις εισφορές στον κλάδο των συντάξεων αλλά και της ασθένειας επιβάλλει το ΤΕΒΕ, σημειώνει η Ημερησία.

Επιχειρήσεις: Ακόμη και τους 12 μήνες φτάνει σήμερα ο χρόνος αποπληρωμής των τιμολογίων στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων τονίζει η Ημερησία.

ΟΤΕ: Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ έχουν καταθέσει αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Τις παραχωρήσεις λιγνίτη στη ΔΕΗ ερευνά η Ε.Ε. σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Άκτωρ: Στον Άκτορα ανατίθεται το νέο Μουσείο της Ακρόπολης σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το Μουσείο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2007.

Αλυσίδα: Τι γίνεται με την Αλυσίδα αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως η μετοχή της εταιρίας διατηρείται υπό επιτήρηση χωρίς ουσιαστικό λόγο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v