Ο Μάκης, μωρέ, σας φταίει;

Αν η κυβέρνηση είχε παραγάγει έργο, ουδείς θα έδινε σημασία σήμερα στα ”σκάνδαλα” που βγαίνουν καθημερινά. Σκάνδαλα που αφορούν δευτεροκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Δύο πράγματα θα παρατηρήσουμε. Το πρώτο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση στερείται μεσαίων στελεχών. Δεν είχε ευθύς εξ αρχής στελέχη. Το δεύτερο είναι ότι οι επιθέσεις προς τον Τύπο δείχνουν έναν αδικαιολόγητο πανικό.

Ο Μάκης, μωρέ, σας φταίει;
Αν η κυβέρνηση είχε παραγάγει έργο, ουδείς θα έδινε σημασία σήμερα στα ”σκάνδαλα” που βγαίνουν καθημερινά. Σκάνδαλα που αφορούν δευτεροκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Δύο πράγματα θα παρατηρήσουμε. Το πρώτο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση στερείται μεσαίων στελεχών. Δεν είχε ευθύς εξ αρχής στελέχη. Το δεύτερο είναι ότι οι επιθέσεις προς τον Τύπο δείχνουν έναν αδικαιολόγητο πανικό.

Ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Αλλά αυτό απέχει σημαντικά από την εικόνα που επιχειρείται να περάσει σήμερα.

Ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους διεφθαρμένους και ότι η σημερινή κατάσταση είναι δήθεν όμοια και απαράλλακτη με εκείνη που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Δεν υπάρχουν αρχάγγελοι της κάθαρσης. Εκείνο που υπάρχει είναι η λήψη γενναίων πολιτικών αποφάσεων.

Κι αν για κάτι ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι δεν τόλμησε να κάνει τα βήματα που απαιτούνται για την πραγματική επανίδρυση του κράτους.

Τι έγινε, άραγε, για να καταπολεμηθεί η διαφθορά στις εφορίες, στις πολεοδομίες και στους δήμους; Μήπως αυτά δεν είναι τα άντρα της αμαρτίας; Αυτά δεν μας λένε όλες οι επίσημες εκθέσεις;

Εφόσον το έχουμε διαπιστώσει, θα έπρεπε να έχουμε κάνει κάτι για να αρχίσει να αλλάζει αυτή η απαράδεκτη εικόνα.

Είναι απορίας άξιο πως μία κυβέρνηση 19 μηνών έχει παρασυρθεί σε μια απίστευτη τακτική. Η στρατηγική της κατά μέτωπο επίθεσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνει πανικό.

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι η ανακοίνωση ενός σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα και όχι η δημιουργία βιομηχανίας παραγωγής μηνύσεων σε βάρος του Τύπου.

Όχι γιατί οι εφημερίδες και τα κανάλια είναι ”άγιοι”, αλλά διότι η πολιτική αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Δηλαδή, επιστρέφουμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Στο απόλυτο μηδέν...

Δεν σας φταίει ο Μάκης για όλα αυτά που συμβαίνουν. Για να μην τρελαθούμε κιόλας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, κύριοι της κυβέρνησης, τόσο το καλύτερο για όλους μας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v