ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από τις ξένες αγορές

Στις ξένες αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα στρέψουν οι επενδυτές το βλέμμα τους προς αναζήτηση κατεύθυνσης, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από τις ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στις ξένες αγορές εκτιμά η Marfin Analysis πως θα στρέψουν οι επενδυτές το βλέμμα τους, σε αναζήτηση κατεύθυνσης.

Αμετάβλητες ή υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις ανησυχίες όσον αφορά στον πληθωρισμό να εξασθενούν, λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Όσον αφορά στη Σοφοκλέους η Proton Securities προβλέπει ότι θα αναζητήσει στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, που σημειώνει πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να αναζητά κατεύθυνση από τις ξένες και την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς οι εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις δεν αναμένεται να καταφέρουν να διαμορφώσουν τάση, εκτός και εάν οι εξελίξεις για τις ελληνικές τράπεζες είναι θετικές όσον αφορά στο διαγωνισμό για τη ρουμανική CEC.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως τεχνικά ο Γενικός Δείκτης μετά από αρκετό καιρό προσέγγισε βραχυπρόθεσμα υποτιμημένες ζώνες αυξάνοντας την πιθανότητα αντίδρασης, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Τα νέα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στις 3.200 μονάδες, ενώ το καθοδικό κενό στην περιοχή των 3.330 μονάδων προσδιορίζει μια πιθανή δύσκολη περιοχή αντίστασης σε ό,τι αφορά την αύξηση της προσφοράς σε μια ενδεχόμενη ανοδική απόπειρα, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα, στη ζώνη των 3.200 μονάδων έχει διαμορφωθεί διπλός πυθμένας τιμών, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ”παραβιαστεί” καθοδικά, καθώς θα θέσει σε αμφισβήτηση τη μεσοχρόνια άνοδο και ο Γενικός Δείκτης θα μπει ενδεχομένως σε περιπέτειες αναζητώντας σχηματισμό αντιστροφής, που επίσης δεν θα πρέπει να κατέλθει κάτω από τις 3.100 μονάδες, όπου πλέον η ανοδική εικόνα της τριετίας ακυρώνεται ή τουλάχιστον αμφισβητείται σοβαρά, διευκρινίζει η χρηματιστηριακή.

Επισημαίνει παράλληλα πως ιδανικό σενάριο για τους αγοραστές θα ήταν η διαμόρφωση σχηματισμού συσσώρευσης, απορρόφησης των διακυμάνσεων και μείωσης των συναλλαγών σε πτωτικές ημέρες, στοιχεία που θα συνέθεταν σοβαρές ενδείξεις μείωσης της προσφοράς και έναρξης ενός νέου ανοδικού κύκλου.

Τι έγινε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου: Με απώλειες 0,58% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 196 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η αγορά κινήθηκε πτωτικά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ παράλληλα σημειώνει πως οι πιέσεις επικεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, η μεσαία αλλά και η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση έκλεισαν σε θετικό έδαφος, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v