Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων ο ΟΠΑΠ

Πλησιάζοντας προς το τέλος της συνεδρίασης και τη λήξη των Παραγώγων μηνός Οκτωβρίου, εντείνονται οι πιέσεις στη μετοχή του ΟΠΑΠ. Κρίσιμα τα χαμηλά επίπεδα τιμών, όπου διαμορφώνεται πλέον η μετοχή του Οργανισμού. Στο περίπου 1 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν εξαιρεθεί ο ΟΠΑΠ, η Coca Cola και ο Τιτάνας, η υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν κρύβει εκπλήξεις.

Το πρόβλημα, δυστυχώς, παρά τα όσα αρχικά είχαν διαφανεί, παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Με αυξημένες συναλλαγές, επιταχυνόμενη προσφορά και σχεδόν επιθετικές εντολές μετά την υποχώρηση χαμηλότερα των 24,14 ευρώ, πιέζεται σε τιμές που θα πρέπει να προβληματίζουν τους αρμόδιους.

Εύλογα, για όσους θυμούνται την τιμή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία διάθεση μειοψηφικού ποσοστού, κυρίως σε ξένους διαχειριστές, θεσμικούς.

Παρ’ όλα αυτά, για τον FTSE-20 η διόρθωση αμβλύνεται λόγω της Εθνικής (0,85%), ΔΕΗ (0,34%) και Εμπορικής (0,35%).

Μέχρι στιγμής, η προβληματική πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ δεν φαίνεται να διαχέεται σε ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σχέση ανοδικών – πτωτικών να παραμένει στο περίπου 1 προς 1, με αρκετούς τίτλους από το MID-40 και SC-80 να σημειώνουν υψηλή συναλλακτικότητα.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση της Chipita, που περνά και πάλι τα 3 ευρώ, της Attica Group στα 3,22 ευρώ, της Γενική Bank, Notos Com, Intralot, του Ακτωρα στα 2,99 ευρώ.

Οι αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή του Μαΐλλη (περίπου μισό εκατ. τεμάχια) ενισχύουν τη μετοχή κατά 0,58% προς τα 3,46 ευρώ, συμβάλλοντας στη βελτίωση τεχνικά της εικόνας της εισηγμένης.

Από τη χαμηλότερη αποτίμηση συνεχίζεται η ανοδική φορά μετοχών όπως Altec (0,82 ευρώ), Elmec Sport (2,07 ευρώ), Ιντρακάτ (1,01 ευρώ), Info Quest (1,14 ευρώ), Αττικάτ (0,63 ευρώ), Χατζηιωάννου (0,89 ευρώ), αλλά και του Τεγόπουλου, Λάμψα, Κυριακίδης και ορισμένων ακόμη.

Για τη συνέχεια, λόγω της λήξης των Παραγώγων και της εμφανούς επίθεσης που δέχεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, θα επικεντρώναμε την προσοχή μας τόσο στον τίτλο του Οργανισμού όσο και στο εύρος διακύμανσης του FTSE-20, που παραμένει στο... χείλος των 1.800 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v