Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρούν τα ”βαριά”

Κυρίως στις μετοχές των Εθνική, Πειραιώς, αλλά και Intracom, ΟΠΑΠ στηρίζεται η ήπια αντίδραση του FTSE-20. Εμφανείς οι διαθέσεις, και σήμερα, υπεραπόδοσης για πολλές μετοχές εταιριών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Στο 5 προς 1 η σχέση ανοδικών - πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να κόπασε η αρχική αντίδραση μετοχών του FTSE-20, δίνει, όμως, χώρο στη συνέχεια της μόχλευσης που σημειώνεται για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Άλλωστε και πριν από τη χθεσινή διόρθωση, αυτό που ήθελαν όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατηγορία μετοχών ήταν η σταθερή-ήπια πτωτική τάση των τραπεζικών τίτλων, συνολικότερα του FTSE-20.

Βέβαια, οι αγοραστές που από την αρχή εμφανίστηκαν στην Εθνική, την Πειραιώς και τον ΟΤΕ, έδωσαν το στίγμα τους, τουλάχιστον γι’ αυτούς τους τρεις συγκεκριμένους τίτλους.

Για τη μετοχή της Εθνικής η τάση διαμορφώθηκε και πάλι με σχετική άνεση, υψηλότερα των 31,10 ευρώ, με περιορισμένη προσφορά στη μικρή διόρθωση που ακολούθησε μετά τις 11:20.

Από τη μέχρι στιγμής πορεία της μετοχής της Εθνικής φαίνεται πως ο όμιλος μπορεί να διαδραματίσει σήμερα – αύριο σταθεροποιητικό ρόλο.

Δεδομένης της εικόνας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ανοίγει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι στη μεσαία – χαμηλότερη κατηγορία.

Δεν είναι τυχαίο πως από το MID-40 αντιδρούσαν θετικά 25 τίτλοι, από τον SC-80 48, ενώ για αρκετούς τίτλους καταγραφόταν θετική μεταβολή μεγαλύτερη του 4%.

Στο χώρο των μικρομεσαίων κατασκευαστικών ξεχωρίζει η κατά 12,3% αντίδραση της Αττικάτ, για την οποία φημολογούνται αρκετά, σταθεροποιείται στα 0,83 η ΑΕΓΕΚ, ενώ ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και για άλλες μετοχές του κλάδου.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται για τη μετοχή της Σάνυο, υψηλότερα πλέον του 1 ευρώ, στην Αλκο (με 110.000 τεμάχια), στη Frigoglass (στα 5,58 ευρώ), στα Blue Star (στα 1,09 ευρώ), στην Altec (στα 0,81 ευρώ) και σε αρκετές ακόμη μετοχές.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με εμφανή ανοδική τάση η Μέτκα φτάνει στα 9,10 ευρώ, η Chipita στα 2,84 ευρώ, ο Ακτωρ στα 3,02 ευρώ και ο Μυτιληναίος στα 14,08 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες εμφανίζονται σήμερα οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΛΠ και του Μαΐλλη (στα 3,50 ευρώ).

Η μετοχή της Φουρλής κερδίζει 2,85% (στα 7,22 ευρώ), με συναλλαγές περίπου 17.000 τεμαχίων.

Για την επόμενη ώρα, με την προϋπόθεση πως θα συντηρηθεί η ήπια τάση για τον FTSE-20, είναι πιθανό το ενδεχόμενο υπεραπόδοσης και σήμερα αρκετών τίτλων από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v