Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανό τεχνικό rebound

Το ενδεχόμενο ενός τεχνικού rebound επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές σε συνέχεια αφενός της χθεσινής ανόδου στις αμερικανικές αγορές και αφετέρου της πτώσης που κατέγραψε η Σοφοκλέους. Καταλύτης στη διαμόρφωση της τάσης παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

ΑΧΕ: Πιθανό τεχνικό rebound
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σημαντική για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι η ψυχολογία που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές.

Ανοδικά προβλέπει η Marfin Analysis ότι θα ανοίξει σήμερα η Σοφοκλέους, ανακτώντας μερικές από τις χθεσινές απώλειες, ακολουθώντας τις ”ισχυρές” αµερικανικές αγορές.

Την πιθανότητα ενός rebound επισημαίνει για σήμερα η Proton Securities, σε συνέχεια των χθεσινών ισχυρών πιέσεων, όπως διευκρινίζει, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως θετικά νέα από το μέτωπο του ΟΤΕ ενδέχεται να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πτωτικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους, ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές σε συνέχεια ανησυχιών για αύξηση του πληθωρισμού που θα οδηγούσε σε υψηλότερα επιτόκια, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι επενδυτές στην παρούσα φάση κινούνται προσεκτικά, ωστόσο επισημαίνει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταγραφεί ένα τεχνικής φύσεως rebound στην αρχή της συνεδρίασης, υποστηριζόμενο και από τις ισχυρές χθεσινές αποδόσεις των αμερικανικών αγορών και ειδικότερα εάν ανάλογη τάση επικρατήσει και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με τον πληθωρισμό ενδέχεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα χρηματιστήρια, ενώ συμπληρώνει πως οι εν λόγω ανησυχίες σε συνδυασμό με τα πρόσφατα κέρδη ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω ρευστοποιήσεις σε εγχώριους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 1,92% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 289 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία εξηγεί ότι η αγορά κατέγραψε σημαντική πτώση ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν σε µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα σε µετοχές του τραπεζικού και του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v