Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική τάση με ”οδηγό” τα blue chips

Η αρχικά θετική αντίδραση του FTSE-20 οδήγησε στη διαμόρφωση ανάλογου κλίματος για επιμέρους εισηγμένες του μεσαίου – χαμηλότερου χώρου. Σε Πειραιώς, CosmΟΤΕ, ΔΕΗ επικεντρώνεται το ενδιαφέρον από τον FTSE-20. Ζωηρό το ενδιαφέρον για επιμέρους μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Πειραιώς, CosmΟΤΕ, ΔΕΗ φαίνεται πως... επαφίεται η θετική διαμόρφωση του FTSE-20.

Ο συγκεκριμένος δείκτης έφτασε μέχρι και 0,3% υψηλότερα, με υψηλή αναλογία συναλλαγών σε σχέση με το σύνολο της αγοράς.

Αυτό επέτρεψε από πολύ νωρίς τη συντήρηση του κλίματος ”μόχλευσης” στον ευρύτερο χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από τις πρώτες εντολές αγοράς που δόθηκαν, διαμορφώθηκε ανοδική τάση για την ΕΥΔΑΠ προς τα 7,34 ευρώ, για το Ιατρικό προς τα 2,65 ευρώ, για τον Αστέρα προς τα 6,20 ευρώ, αλλά και για ΑΒΑΞ, Intralot.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση πραγματοποιήθηκαν πολύ γρήγορα συναλλαγές περισσότερες των 300.000 τεμαχίων στην Altec (μέχρι τα 0,88 ευρώ), στην ΑΕΓΕΚ (μέχρι τα 0,79 ευρώ), αλλά και στην Info-Quest (προς τα 4,36 ευρώ), Αλκο Ελλάς (προς τα 1,21 ευρώ), Ελγέκα (προς τα 2,27 ευρώ), Καρδασιλάρης (προς τα 5,72 ευρώ), Σάνυο (προς τα 0,96 ευρώ) και Υγεία (προς το 1,96 ευρώ).

Το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής στοιχείο είναι πως από τους βασικούς δείκτες ο SC-80 οδηγείται στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής προς τις 529 μονάδες (0,50%), με τον FTSE-20 να αποδίδει μέχρι και 0,22% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v