Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα σε λίγους

Κινητικότητα και αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές με ειδήσεις – εξελίξεις εκδηλώθηκε σήμερα στη Σοφοκλέους, ενώ οι χαμηλές (έως ανύπαρκτες) συναλλαγές χαρακτήρισαν το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό. Οι πρωταγωνιστές. Τα ”πακέτα”. Οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα και η οποία διεξήχθη εν μέσω ιδιαίτερα αμετάβλητου έως νευρικού διεθνούς κλίματος.

Παράλληλα, προϊδέασε ότι κάπως έτσι θα διεξαχθούν και οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, με την κινητικότητα και το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον να περιορίζεται όπου υπάρχουν ειδήσεις – εξελίξεις, ενώ το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό θα κινείται σύμφωνα με τις διαθέσεις των εκάστοτε εν δυνάμει αγοραστών ή πωλητών.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι εάν δεν υπάρξουν ειδήσεις τουλάχιστον στους δεικτοβαρείς τίτλους (και εννοούν ασφαλώς τον τραπεζικό κλάδο) κλίμα και διαθέσεις θα διαμορφώνουν την εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Κατά πολλούς η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στην πέρα του Ατλαντικού όχθη σημαντικός αριθμός εισηγμένων εταιριών θα ανακοινώσει αποτελέσματα γ’ τριμήνου και ουσιαστικά θα επηρεάσει θετική η αρνητικά το γενικότερο διεθνές κλίμα.

Τεχνικά, δεν αλλάζει κάτι όσο ο δείκτης κινείται μεταξύ 3.332 και 3.355 μονάδων, όμως, διάσπαση ενός από τα δύο άκρα με αυξημένες συναλλαγές πιθανότατα και θα σηματοδοτήσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οι περισσότερες των οποίων κινήθηκαν πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος +,- 1% ασφαλώς και ξεχώρισαν η Μotor Oil (μετά την ανακοίνωση για διανομή προμερίσματος), Hyatt (μετά την ανακοίνωση διανομής προμερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου), τα ΕΛΠΕ (καθώς κινείται και πάλι ανηφοριά το πετρέλαιο), η ΔΕΗ, ξάφνιασε θετική, που κατέγραψε κέρδη 2,41%, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης η Intracom, εν μέσω έντονης φημολογίας για πιθανή επιβολή προστίμου ύψους 32,65 εκατ. ευρώ..

Ο Γ.Δ. κινήθηκε μεταξύ 3.334,69 και 3.354,57 μονάδων για να κλείσει τελικά στις 3.340,63 με κέρδη 0,26% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 135 εκατ. από τα οποία τα 3,9 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, ακόμη μία ανοδική συνεδρίαση για την Altec, σημαντική κινητικότητα στα Ιχθυοτροφεία (ιδιαίτερες προσδοκίες χρήζει το Γαλαξίδι, που ανέβασε συναλλαγές, ενώ σύμφωνα με όσους ασχολούνται με το χώρο έχει μείνει χαρακτηριστικά πίσω), τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Axon.

Σημαντική κινητικότητα σε Σάνυο, Byte, με ανοδικές διαθέσεις Υγεία, Ρόκας, αλλά και ο Μπαλλής, που αν επαληθευθούν οι φήμες ασφαλώς και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 160.000 τεμαχίων της Cosmote στα 17,02 ευρώ, ένα πακέτο 560 τεμαχίων της Μπάμπης Βωβός στα 14 ευρώ και ένα πακέτο 51.570 τεμαχίων της Εμπορικής Τράπεζας στα 24,20 ευρώ..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v