Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι πιέσεις για μείωση του ελλείμματος, τα στεγαστικά δάνεια και οι προοπτικές τους, η ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και οι προσφορές για την Ολυμπιακή είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι πιέσεις για μείωση του ελλείμματος, τα στεγαστικά δάνεια και οι προοπτικές τους, η ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και οι προσφορές για την Ολυμπιακή είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Έλλειμμα: Σενάρια για μαζικές αποκρατικοποιήσεις σε τράπεζες, ενέργεια και ακίνητα επεξεργάζεται η κυβέρνηση, μετά το ”όχι” της Ε.Ε. στην τιτλοποίηση εσόδων, σημειώνει η Ημερησία.

”Παράθυρο” για νέες αποκρατικοποιήσεις στον χώρο των τραπεζών και όχι μόνο ανοίγει η πίεση για μείωση του ελλείμματος στο 3,8% του ΑΕΠ φέτος, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Δάνεια: Σε επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια προχωρούν οι ξένες τράπεζες αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως αναμένεται να ακολουθήσουν άμεσα και οι ελληνικές.

Στις εκτιμήσεις για την πορεία των στεγαστικών και των καταναλωτικών δανείων αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει επιβράδυνση των πρώτων στο 2006.

Με ”καπέλο”, που προσεγγίζει και τις δύο ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με την ευρωζώνη, δανείζουν οι ελληνικές τράπεζες τους πελάτες τους (επιχειρηματίες και καταναλωτές) σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Σε αγώνα δρόμου αποδύονται οι τράπεζες κάνοντας προσφορές και χαμηλώνοντας το κόστος του χρήματος, με στόχο να επωφεληθούν από την ξέφρενη άνοδο των στεγαστικών δανείων που αναμένεται να συνεχιστεί έως και το τέλος του χρόνου, επισημαίνουν Τα Νέα.

Απασχόληση: ”Μεταφορά” πόρων από το Γ΄ ΚΠΣ ύψους 700 εκατ. ευρώ από πέντε προγράμματα υπουργείων στην ενίσχυση της απασχόλησης που χειρίζεται το υπουργείο Εργασίας υπό τον Π. Παναγιωτόπουλο εισηγείται η κυβέρνηση προς την Ε.Ε. ως πρώτη ”δόση” της τελικής αναθεώρησης του Γ΄ ΚΠΣ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Πιο ευέλικτο γίνεται το θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες προτάσεις σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως στο 90% από 95% που ισχύει σήμερα θα κατέλθει το ποσοστό των μετοχών που πρέπει να συγκεντρωθεί με δημόσια πρόταση.

Εισηγμένες: Άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση χρειάζονται οι LocigDis, Πουλιάδης και Ευρωσυμμετοχές, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΔΕΚΑ: Αρχίζει σήμερα η δίκη για ΔΕΚΑ σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η δίκη αρχίζει με έντονο πολιτικό παρασκήνιο και στόχο την επίδειξη μιας προσπάθειας κάθαρσης.

Πειραιώς: Τι απαντά η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στα σενάρια για την Εμπορική Τράπεζα αναφέρει η Ημερησία.

Elbisco: Δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ για επένδυση στην Αλβανία συνήψε η Elbisco από την ΕΤΕπ προς θυγατρική του ομίλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ολυμπιακή: Για ευρεία γκάμα προσφορών από την Ολυμπιακή κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο για πτήσεις τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v