Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προμερίσματα - deals δίνουν τον τόνο

Με την απαραίτητη, βέβαια, στήριξη του FTSE-20 υπεραποδίδουν MID-40 και SC-80. Κυρίως λόγω Info-Quest ”μοχλεύονται” μετοχές εταιριών του ευρύτερου κλάδου, ενώ επιλεκτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για ορισμένες μετοχές εταιριών του 40άρη. Σημαντικά κέρδη για Motor Oil - Hyatt λόγω των αποφάσεων για καταβολή προμερίσματος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η οριακή απόκλιση του FTSE-20 δεν... εμποδίζει το MID-40 να αντιδρά θετικά κατά 0,2% και τον SC-80 κατά 0,8%.

Στα υπ’ όψιν του FTSE 20 η αντίδραση των μετοχών της Motor Oil και της Hyatt λόγω των αποφάσεων για την καταβολή προμερίσματος.

Βέβαια, από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, σημαντικό μερίδιο στη διακύμανση του σχετικού δείκτη έχει η Info-Quest με 11,2%.

Όμως, από την ίδια κατηγορία ξεχωρίζουν οι Altec στο +9,3%, με περίπου 2 εκατ. τεμάχια, Ελγέκα, Πλαστικά Θράκης, Σάνυο, Υγεία και ακόμη δυο-τρεις από αυτή την ομάδα.

Είναι ενδεικτικό πως από τον SC-80 οι ανοδικές (34) ήταν μέχρι τις 14:20 περισσότερες από τις πτωτικές (23).

Αυξημένες, όμως, συναλλαγές καταγράφονταν για τις Byte (220.000 τεμάχια μέχρι το +7,5%), Unisystems, Altec, Πουλιάδης.

Είναι εμφανές πως στον ευρύτερα εννοούμενο κλάδο της πληροφορικής, η κίνηση ματ της Info-Quest, πέραν του ότι προσφέρει αυξημένη ρευστότητα στον ίδιο τον επιχειρηματία, φαίνεται να οδηγεί σε παράπλευρες κινήσεις.

Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις από το μέτωπο της FORTHnet φαίνεται πως στους συγκεκριμένους δύο κλάδους πέραν του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και προσδοκίες για αποκόμιση βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Μέχρι τις 14:30 στη μεσαία κεφαλαιοποίηση καταγράφονταν εξίσου ενδιαφέρουσες κινήσεις, με ενδεικτικότερη την περίπτωση του Ιατρικού Αθηνών (στα 2,59 ευρώ), Μέτκα (στα 9,26 ευρώ), Attica Group (στα 3,22 ευρώ).

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν στις μετοχές των Εθνική Ασφαλιστική, ΕΥΔΑΠ, Ολυμπιακή, αλλά και Τράπεζα Αττικής, S&B.

Μέχρι στιγμής, με τον FTSE-20 οριακά στο 0,09%, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση όσων προσβλέπουν σε υπεραντίδραση επιμέρους μετοχών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v