Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ”πρέσα” τα blue chips

Είναι εφικτή και σε ποιο βαθμό η μέχρι το κλείσιμο ανταπόκριση της Σοφοκλέους στη διάθεση αντίδρασης των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών; Ο FTSE-20 μπορεί να πιέζεται χαμηλότερα, πλην, όμως, η εικόνα σε ευρύτερο μέρος της αγοράς είναι εμφανώς καλύτερη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι απώλειες είναι μεγαλύτερες σε επίπεδο FTSE-20 απ’ ό,τι σε ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται κατά 0,68% χαμηλότερα, προς τις 1.851 μονάδες, με τον Mid 40 να χάνει 0,45% και τον SC-80 να αντιδρά θετικά κατά 0,4%.

Αυτό, γιατί από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται η αντίδραση μετοχών όπως οι Ιnfo-Quest, Reds, ΑΕΓΕΚ, Ελγέκα, Μινωικές Γραμμές, Πλαστικά Κρήτης, αλλά και Lavipharm, Aλκο, Jumbo, Infom Lykos, Άλμα και Αltec.

Είναι ενδεικτικό πως από τη συγκεκριμένη κατηγορία, 25 μετοχών η τιμή μεταβαλλόταν θετικά με απώλειες σε 19, ενώ αμετάβλητες παρέμεναν 34.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ενισχύονται οι Intralot, Άβαξ, Ελβάλ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, Βωβός και ΜΕΤΚΑ.

Για τη μετοχή της Μυτιληναίος (14,14 ευρώ) η Alpha Finance προχωρά σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της (δες σχετικό θέμα).

Αυτό που χρήζει προσοχής μέχρι το τέλος της συνεδρίασης είναι το ενδεχόμενο αμεσότερης συσχέτισης της πορείας του FTSE-20 με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.

Ήδη, την ώρα που η υψηλή κεφαλαιοποίηση στην Αθήνα υποχωρούσε μέχρι και 0,6% χαμηλότερα, οι απώλειες στη Φραγκφούρτη είχαν περιοριστεί σε οριακό ποσοστό, ενώ κατά 0,13% αντιδρούσε θετικά ο FTSE στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v