Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των ρευστοποιήσεων

Υποχωρεί μέχρι και 0,7% ο FTSE-20, καθώς συνεχίζεται η κατοχύρωση κερδών, κυρίως σε ΟΤΕ-Cosmote και δευτερευόντως Εθνική. Παραμένει σε ικανοποιητικό βαθμό, στο περίπου 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Συνεχίζουν κόντρα στο ρεύμα μετοχές εταιριών όπου υπάρχει άμεσα είτε έμμεσα επιχειρηματική εμπλοκή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν θα σταθούμε στις απώλειες του FTSE-20 (-0,70%) όσο στην τάση που συντηρείται στην ευρύτερη αγορά.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, ε αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές των Μυτιληναίου – Μέτκα, Εγνατίας Τράπεζας, Chipita, Attica Group, Intralot, Notos Com, Ολυμπιακή Τεχνική και Μαίλλης από το μεσαίο χώρο.

Ειδικότερα για μετοχές εταιριών όπου υπάρχει άμεση είτε έμμεση επιχειρηματική εμπλοκή διαπιστώνεται ότι η χρηματιστηριακή τους συμπεριφορά είναι εμφανώς καλύτερη από αυτή του FTSE-20 και του Γ.Δ.

Στη μετοχή του Κααρδασιλάρη πραγματοποιούνταν συναλλαγές περίπου 130.000 τεμαχίων μέχρι τα 5,38 ευρώ, όταν η Merrill Lynch απέκτησε το 5,02 ευρώ στα 4,90 ευρώ.

Αυξημένες είναι οι συναλλαγές για τη μετοχή της Frigoglass που διαμορφώνεται στα υψηλά των 5,66 ευρώ, ενώ κατά 5,81% ενισχύεται η μετοχή της Blue Star προς τα 1,10 ευρώ.

Κατά 1,1% προς τα 2,85 ευρώ ενισχύεται η μετοχή των Μινωικών Γραμμών.

Με σημαντικά κέρδη (4,3%) παραμένει στα υψηλά των 4,40 ευρώ η μετοχή της Inform Lykos.

Αν και η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς με τον FTSE-20 οριακά χαμηλότερα των 1.875 μονάδων εμφανίζεται μάλλον ασθενής, θα επιμέναμε στο ότι με ανάλογη διακύμανση των βασικών δεικτών ένα ικανό κομμάτι της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης μπορεί αυτήν την περίοδο να εμφανίζει υπεραπόδοση.

Όσον αφορά στη ρευστοποίηση βραχυπρόθεσμων θέσεων στις μετοχές, κυρίως των ΟΤΕ-Cosmote και δευτερευόντως της Εθνικής ήταν αναμενόμενο, αν και για τον τραπεζικό τίτλο η πηγή μας επιμένει πως παραμένει σε ισχύ εντολή αγοράς, προκειμένου να ενεργοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v