Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η λύση της τιτλοποίησης και οι σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Δυναμική Ζωή, αλλά και η συμφωνία της Δέλτα με τη Nestle είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η λύση της τιτλοποίησης και οι σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Δυναμική Ζωή, αλλά και η συμφωνία της Δέλτα με τη Nestle είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Τιτλοποίηση: Η άρνηση της Ε.Ε. για τιτλοποίηση οφειλών οδηγεί σε ανατροπή του προϋπολογισμού αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ήδη καλλιεργεί το έδαφος για νέα μέτρα.

Δύο φόβοι έχουν κυριεύσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πρώτον η απειλή της ύφεσης που πλανάται πάνω από την Ευρώπη εξαιτίας της πετρελαϊκής κρίσης και δεύτερον ο ορατός κίνδυνος να παρασυρθεί και η Ελλάδα στο ντόμινο των απορρίψεων της λύσης των τιτλοποιήσεων για τη μείωση των ελλειμμάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει Το Βήμα.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Νέο ανένδοτο κατά της δημιουργικής λογιστικής κηρύσσουν η Κομισιόν και ο Χ. Αλμούνια, με τον επόμενο μήνα να αποτελεί και σταθμό στη σύγκρουση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και τεχνοκρατών των Βρυξελλών επί της εικονικής πραγματικότητας των προϋπολογισμών και των ελλειμμάτων, επισημαίνει το Κέρδος, που παράλληλα συμπληρώνει πως τέσσερις προϋπολογισμοί μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2006 πέραν του ελληνικού –αυτοί των Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ουγγαρίας- βρίσκονται κυριολεκτικά ”στον αέρα”.

Αλογοσκούφης: ”Μηδενική ανοχή” και στη φοροδιαφυγή δίνει η κυβέρνηση, καθώς χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η ”κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προχωρήσει πλέον σε νέες χαριστικές ρυθμίσεις ασυνεπών φοροδιαφυγάδων”.

Στην ενεργοποίηση όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εις βάρος των οφειλετών του Δημοσίου, αλλά και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κατά της φοροδιαφυγής προχωρεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με το Κέρδος.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες χαριστικές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Βιομηχανική Παραγωγή: Κατά 1,1% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Ναυτεμπορική επισημαίνει πως η μικρή άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο δεν συγκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα φέτος στον τομέα της μεταποίησης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μοίρασε πρόστιμα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δυναμική Ζωή για ”παιχνίδια” στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Ημερησία.

Γκρίνσπαν: Στον κλοιό της έντασης των πληθωριστικών πιέσεων και της ανόδου των πετρελαίων κινήθηκαν χθες οι αγορές σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ αναφέρει ότι ο πρόεδρος της FED Άλαν Γκρίνσπαν επισήμανε χθες ότι η σταθερότητα της οικονομίας των ΗΠΑ έχει ενθαρρύνει κερδοσκοπικές υπερβολές.

Κατασκευές: Στα χέρια των τραπεζών βρίσκεται η τύχη του κλάδου των κατασκευών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως η υψηλή εξάρτηση των εταιριών του χώρου είναι απόρροια των μεγάλων δανείων.

Πετρέλαιο Θέρμανσης: ”Διαβατήριο” αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, που διατίθεται από αύριο με μειωμένο ειδικό φόρο και τιμή περίπου 55-60 λεπτά το λίτρο, αποτελεί η επίδοση του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή διαχειριστή ή εκπροσώπου του ακίνητου στον πωλητή, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Intracom: Πολλά ερωτήματα προκαλεί, σύμφωνα με την Καθημερινή, το πρακτικό τεχνικής βαθμολογίας στο οποίο κατέληξε η πενταμελής επιτροπή που ορίστηκε για να αξιολογήσει τις προσφυγές των διεκδικητών του έργου ”Δίκτυο Υγείας Στρατιωτικών Νοσοκομείων – Φίλιππος” αρχικού προϋπολογισμού 8,4 εκατ. ευρώ, με πιθανή την επαύξησή του έως και 20 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για βαθμολογικό ”αβαντάζ” στην Intracom.

Δέλτα: Το γάλα ”Βλάχας” αγόρασε η Δέλτα, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι το τίμημα για την αγορά του εργοστασίου της Nestle στην Ημαθία και τα σήματα του γάλακτος ”Βλάχας” ανήλθε στα 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως η Δέλτα αλλάζει τις ισορροπίες στο γάλα.

Αστήρ: Οι ένδεκα σημαντικότερες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες διεκδικούν τη διαχείριση του ”Αστέρα” της Βουλιαγμένης, σημειώνει η Ημερησία.

Γενική: Ζημίες εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο πως ενδέχεται να εμφανίσει η Γενική για το 2005, ενώ συμπληρώνει πως η τράπεζα αισιοδοξεί για κέρδη το 2006 και για ουσιαστική ανάκαμψη το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v