Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγγυημένες αποδόσεις ή αλλιώς μεγάλες λαμογιές!

Ο ”Μέτοχος” ανέδειξε πρώτος το θέμα ”Hedley” τον Μάιο του 2001. Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2003 και ασχολήθηκαν πλέον όλοι τον Οκτώβριο του 2005 λόγω της ”Ζούγκλας” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Γιατί ασχοληθήκαμε το 2001; Επειδή μας έκανε ”κλικ” η υπόσχεση των εγγυημένων αποδόσεων. Όλα τα μεγάλα σκάνδαλα κρύβουν μέσα τους απληστία και... ”εγγυημένες αποδόσεις”...

Εγγυημένες αποδόσεις ή αλλιώς μεγάλες  λαμογιές!
Ο ”Μέτοχος” ανέδειξε πρώτος το θέμα ”Hedley” τον Μάιο του 2001. Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2003 και ασχολήθηκαν πλέον όλοι τον Οκτώβριο του 2005 λόγω της ”Ζούγκλας” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Γιατί ασχοληθήκαμε το 2001; Επειδή μας έκανε ”κλικ” η υπόσχεση των εγγυημένων αποδόσεων. Όλα τα μεγάλα σκάνδαλα κρύβουν μέσα τους απληστία και... ”εγγυημένες αποδόσεις”...

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι υπήρξαν επενδυτές που εμπιστεύτηκαν ποσά της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε μια εταιρία σαν τη Hedley.

Ένας άνθρωπος που συναλλάσσεται καθημερινά, ένας επιχειρηματίας, δεν νοείται να έχει τόση άγνοια. Δικαιούμαστε, λοιπόν, να έχουμε ακόμη πολλά ερωτήματα σε σχέση με αυτή την υπόθεση.

Ο ”Μέτοχος” ανέδειξε πρώτος το θέμα τον Μάιο του 2001. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τον Φεβρουάριο του 2003, ο ”Μέτοχος” και το euro2day.gr ασχολήθηκαν με επιμονή, όταν το θέμα ήταν στην κυριολεξία ”θαμμένο” από άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ξέρετε τι μας έκανε εντύπωση; Δεν δεχθήκαμε ούτε μία όχληση από κάποιον εξαπατημένο! Κι ας ήμασταν οι μοναδικοί που ασχοληθήκαμε και δώσαμε έκταση.

Σε περιπτώσεις λιγότερο σοβαρές, με τις οποίες ασχολούνται περισσότερα μέσα, ”σπάνε”, στην κυριολεξία, τα τηλέφωνά μας. Έχουμε λόγους, λοιπόν, να κρατάμε ”πισινή” για όσα δήθεν προφανή αναφέρονται σχετικά με τη Hedley.

Ενδεχομένως συνέβησαν και άλλα πράγματα πέρα από εκείνα που μάθαμε. Ή, αλλιώς, 3 δισεκατομμύρια ευρώ δεν βρίσκονται στον δρόμο...

Οι ”εγγυημένες αποδόσεις” είναι εξ ορισμού μια μεγάλη λαμογιά!Επειδή, πολύ απλά, δεν υπάρχει κάποιος για να μας εγγυηθεί ούτε καν αν θα ζούμε το επόμενο λεπτό.

Πόσο μάλλον να μας προσδιορίσει με ακρίβεια το ελάχιστο κέρδος μας από μια επένδυση, λες και έχει κάνει συμβόλαιο με τον διάβολο για να κερδίζει πάντα!

Ηθικό δίδαγμα; Όπου ακούτε για εγγυημένες αποδόσεις και σίγουρα κέρδη, αλλάξτε αμέσως δρόμο. Φύγετε μακριά και μην κοιτάξετε πίσω σας. Θα είναι η μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση που θα έχετε κάνει στη ζωή σας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v