Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πίσω μου σ’ έχω...

Ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ένα αθώο αιτηματάκι. Να μην είναι υποχρεωμένα να αποκαλύπτουν το όνομα του πελάτη τους. Ε, ρε γλέντια που έχουν να γίνουν!

Πίσω μου σ’ έχω...
Ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ένα αθώο αιτηματάκι. Να μην είναι υποχρεωμένα να αποκαλύπτουν το όνομα του πελάτη τους. Ε, ρε γλέντια που έχουν να γίνουν!

Η χαρά του παιδιού! Πάμε, ανοίγουμε δέκα – είκοσι κωδικούς στην αλλοδαπή και χειραγωγούμε ασυστόλως! Κι αυτό το λέμε ”εκσυγχρονισμό”! Οι χρηματιστηριακές αρχές, βέβαια, έχουν γνώση και αντιστέκονται σθεναρά σε ανάλογα αιτήματα.

Έλα, όμως, που υπάρχει και αυτός ο έρμος ο προϋπολογισμός! Μία ο Αλμούνια, μια το ένα, μια το άλλο, θα υποκύψουμε τελικά! Διότι αρχικώς οι προθέσεις μας είναι άριστες. Αλλά ας όψεται η ανέχεια.

Αυτή η ρημάδα η φτώχια φταίει για όλα! Διότι πώς θα βρούμε λεφτά αν δεν πουλήσουμε τα ασημικά της οικογένειας; Και ποιος θα τα αγοράσει αν στο μεταξύ έχουμε αφήσει ανικανοποίητους τους καημένους τους σαράφηδες;

Ο χοντρός ήταν άγγελος μπροστά τους. Κύριος. Και οι λοιποί δήθεν ”αμαρτωλοί”, πρόσκοποι.

Είστε επιχειρηματίας, βασικός μέτοχος εισηγμένης εταιρείας; Θέλετε να συμπαρασύρετε την αγορά και να πουλήσετε τις δικές σας μετοχές;

Τώρα θα υπάρχει τρόπος. Θα σας κοστίσει, ενδεχομένως, κάτι παραπάνω, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Άμα θέλεις την έξωθεν καλή μαρτυρία, κύριέ μου, θα πρέπει και να πληρώσεις.

Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε επαγγελματίες γκρινιάρηδες. Λέμε, λέμε, λέμε, αλλά δεν ξέρουμε και τι τραβούν οι άλλοι χριστιανοί! Το βάρος του πεθαμένου το ξέρουν μόνο εκείνοι που κουβαλάνε την κάσα.

Και είναι πολύ πιο βολικό να βρίσκεται σήμερα κανείς στη θέση γκρινιάρη, παρά σε εκείνου που θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ της τιμής του και της τσέπης του! Σε αυτή ακριβώς τη θέση βρίσκεται το υπουργείο Οικονομίας.

Φτωχοί και χρεοκοπημένοι πλην τίμιοι ή ενεργοί ”παίκτες” στο σύγχρονο καζίνο, αλλά ευημερούντες;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v