Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές διαθέσεις

Με διαθέσεις και επιδόσεις εμφανώς καλύτερες των ευρωπαϊκών αγορών ξεκίνησε η Σοφοκλέους, με ισχυρό και σήμερα τον ΟΤΕ, ”ήρεμη δύναμη” την Εθνική, αυξημένες συναλλαγές στην 3E και απορρόφηση της προσφοράς στην Τιτάν. Για αρκετές μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης επιχειρείται επιτυχώς έως τώρα η διαδικασία της επαναφοράς. Πακέτο 1,1 εκατ. τεμαχίων στα 4,90 ευρώ για τον Καρδασιλάρη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε στενό εύρος (3.381 - 3.369,9 μονάδων) πραγματοποιείται μέχρι στιγμής η διακύμανση του Γ.Δ.

Δηλαδή η εικόνα που εμφανίζει μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους είναι εμφανώς καλύτερη των ευρωπαϊκών αγορών της Φραγκφούρτης, του Παρισιού και του Λονδίνου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση σχετικά ικανοποιητικού λόγου ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 2, με αρκετές μετοχές από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να αντιδρούν θετικά.

Στην αρχή της συνεδρίασης ξεχώρισε το πακέτο 1.100.000 τεμαχίων στα 4,90 ευρώ για τη μετοχή της Καρδασιλάρης, με την τιμή να διαμορφώνεται πολύ γρήγορα προς τα υψηλά των 5 ευρώ.

Ωστόσο, αυξημένες συναλλαγές σημειώθηκαν από την αρχή στις μετοχές όπου επιχειρείται επιχειρηματική και χρηματιστηριακή επαναφορά.

Μέχρι τα 0,72 ευρώ έφτασαν οι πράξεις στη μετοχή της ΑΕΓΕΚ, μέχρι τα 0,71 στην Altec και μέχρι το 1,04 ευρώ στη μετοχή της Σελόντα.

Κάτι ανάλογο πραγματοποιήθηκε και για τη μετοχή της Πετζετάκις μέχρι τα 1,35 ευρώ και τα 1,21 ευρώ για την προνομιούχο.

Ανοδικά όμως κινήθηκαν από την αρχή και οι μετοχές των Hitech προς τα 0,85 ευρώ, Ζήνων προς τα 3,30 ευρώ, αλλά και άλλων εταιριών.

Είναι άξιον αναφοράς πως με αυξημένες συναλλαγές έφτασαν μέχρι τα 4,28 ευρώ οι εντολές για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, τα 9,20 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ και τα 13,70 για τον Μυτιληναίο.

Με συγκριτικά περιορισμένες συναλλαγές, πλην όμως από τεχνικής πλευράς ενθαρρυντικά, διαμορφώθηκε προς τα 4,20 ευρώ η μετοχή της ΕΛΤΕΧ.

Αντιδρά για ακόμη μια φορά προς τα 7,60 ευρώ η ΕΥΔΑΠ, με τις πρώτες εντολές να δίνονται προς τα 7,48 ευρώ, ενώ μέχρι τα 5,10 ευρώ έφτασαν οι εντολές στην Αγροτική Τράπεζα.

Η εικόνα της αγοράς στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης ήταν εμφανώς καλύτερη των ευρωπαϊκών, κάτι που γεννά βάσιμες προσδοκίες για τη συνέχεια.

Και αυτό γιατί οι εντολές που δόθηκαν από την αρχή σε τίτλους των Εθνικής, ΟΤΕ και CosmΟΤΕ ήταν αρκετά υψηλότερες.

Μάλιστα, στη μετοχή του Οργανισμού εμφανίστηκαν αγοραστές μέχρι τα 17,42 ευρώ (1,16%), ενώ αυξημένες συναλλαγές σημειώθηκαν πέριξ των 24-24,02 ευρώ στη μετοχή της Coca Cola.

Η μετοχή της Τιτάν, αφού απορροφήθηκε αρχικά η όποια προσφορά εκδηλώθηκε, αντέδρασε εκ νέου προς τα 28,38 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση τόσο του ομίλου όσο και της μετοχής.

Για τη συνέχεια, καθότι δεν θα υπάρξει άλλη ενημέρωση μέχρι τις 16:00, θα ήταν καλοδεχούμενη η συντήρηση της τάσης των βασικών δεικτών και μετοχών πέριξ των τρεχόντων επιπέδων.

Λόγου χάρη, για τον FTSE-20 παραμένει σημείο αναφοράς η ”στήριξη” πλέον των 1.875 μονάδων, για την Εθνική τα 32,46 ευρώ και για τον ΟΤΕ τα 18,44 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v