Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ευνοϊκές οι συνθήκες

Ευνοϊκές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως είναι οι συνθήκες που επικρατούν στη Σοφοκλέους, ενώ σημειώνουν πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο. Η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών πάντως συνεχίζει να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της τάσης.

ΑΧΕ: Ευνοϊκές οι συνθήκες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το ενδεχόμενο πτώσης της Σοφοκλέους στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει πως συνεχίζει να διακρίνει προοπτικές ανόδου σε τραπεζικούς τίτλους (και δη στις μεγάλες τράπεζες που παρουσιάζουν αναπτυξιακό momentum, αλλά και στις μικρότερες που διαθέτουν προοπτικές εξαγορών και συγχωνεύσεων), καθώς και σε τηλεπικοινωνίες, σε ”ελκυστικές” μετοχές που ξεχωρίζουν από το λιανικό εμπόριο και σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι ”ήπιες” διορθώσεις δημιουργούν αγοραστικές ευκαιρίες.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών συνέβαλε ώστε η Σοφοκλέους να κλείσει χθες σε θετικό έδαφος και δη με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν ευνοϊκές, ενώ επισημαίνει πως δεν αναμένει κάποια σημαντική αλλαγή στην ψυχολογία, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών αργά ή γρήγορα σε ορισμένους τίτλους οι οποίοι και έχουν καταγράψει καλές αποδόσεις.

Επίσης, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της τάσης της Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Αυξημένος κατά 0,57% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 222,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 74% αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως η αγορά κινήθηκε ανοδικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, καθοδηγούμενη κυρίως από τραπεζικούς τίτλους και μετοχές των τηλεπικοινωνιών.

Ο FTSE-20 κατέγραψε κέρδη 0,65%, ενώ κέρδη εμφάνισαν οι Εθνική (1,54%), OTE (2,01%), CosmOTE (1,81%) και EFG Eurobank (0,47%), ενώ οριακά χαμηλότερα έκλεισε ο FTSE-40 συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v