Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταξύ... ηχογραφήσεων και... Κολόμβου

Ο εορτασμός της ημέρας του Κολόμβου στις ΗΠΑ, αλλά και η πρεμιέρα της υποχρεωτικής ηχογράφησης - καταγραφής εντολών επηρέασαν τις διαθέσεις, αλλά και τις συναλλαγές στη Σοφοκλέους. Σοβαρές πιέσεις σε τίτλους εταιρειών που ”προβλημάτισαν” στα αποτελέσματα εξαμήνου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, όχι μόνο γιατί ελάχιστα πριν το κλείσιμο ο Δείκτης επαναπροσέγγισε το χαμηλό ημέρας, αλλά διότι απογοήτευσε αφ΄ ενός η σημαντική καθίζηση της καθαρής αξίας συναλλαγών και βέβαια η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, ενώ το διεθνές κλίμα συνηγορούσε για κάτι καλύτερο.

Συμπερασματικά η πρώτη συνεδρίαση υποχρεωτικής ηχογράφησης – καταγραφής των εντολών συνοδεύτηκε από απόλυτη επιφύλαξη την οποία και μεταφέρουν και οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους, ενώ στα κυριότερα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης συγκαταλέγονται και οι σοβαρές πιέσεις που ασκήθηκαν σε τίτλους εταιρειών που ”προβλημάτισαν” στα αποτελέσματα εξαμήνου.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και βέβαια δεν αποκλείεται η επαναπροσέγγιση των πρόσφατων υψηλών, όμως σταδιακά η βραχυπρόθεσμη τάση μετατρέπεται σε πτωτική.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο φθάνοντας μέχρι τις 3375,7 μονάδες και κλείνοντας τελικά στις 3360,42 με κέρδη 0,20%, όμως το ημερήσιο γράφημα όχι μόνο δεν πείθει αλλά αντίθετα εντείνει τις επιφυλάξεις, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 128 εκ. από τα οποία τα 4,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE η μεγαλύτερη συμπαράσταση για το Γ.Δ. από τον ΟΤΕ, αξιοσημείωτα κέρδη για τους πετρελαϊκούς τίτλους και θετική μεταβολή για Alpha Bank, Εμπορική, Εθνική, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Τιτάνα.

Αντίθετα, για μία ακόμη συνεδρίαση απογοήτευσε ο τίτλος της ΔΕΗ, αξιοσημείωτες απώλειες για Hyatt, Cosmote και αρνητικό πρόσημο για Πειραιώς, Εurobank, Γερμανό, Coca Cola, ΕΛΤΕΧ, Intracom, KAE, Folli Follie.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι ανοδικές (110) ακολούθησαν σε απόσταση τις πτωτικές (173), ενώ 20 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες από 8 έως 16,98

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 40.000 και 119.620 τεμαχίων της Motor Oil στα 18 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 16,88 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 50.000 τεμαχίων έκαστο της Veterin στα 0,95 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v