Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάσεις συσσώρευσης στη Σοφοκλέους

Το θετικότερο από τη μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς είναι η διαμόρφωση λόγου ανοδικών – καθοδικών σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οι μετοχές–”κλειδιά” της τάσης του FTSE-20, η Εθνική, δευτερευόντως η Πειραιώς αλλά και ο ΟΤΕ, φαίνεται να δικαιώνουν την επιμονή των αναλυτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θα ξεκινήσουμε από τη σχέση ανοδικών - πτωτικών μετοχών όπου αποτυπώνεται η εικόνα της ευρύτερης αγοράς. Και αυτή, μέχρι στιγμής, είναι θετική, καθώς ο σχετικός λόγος διαμορφώνεται στο περίπου 2,5 προς 1.

Με βάση τις συναλλαγές της πρώτης ώρας, φαίνεται πως για τον FTSE-20 η τάση ”παίζεται” κατ’ αρχάς στον ΟΤΕ, καθώς η μετοχή ”κρατήθηκε” και χθες καλά.

Στη μετοχή της Εθνικής οι συναλλαγές, συγκριτικά με χθες, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ καλύτερες εμφανίζονται στην Πειραιώς, η μετοχή της οποίας διαμορφώνεται προς τα 17,50 ευρώ.

Από τις μετοχές της ευρύτερης αγοράς, η μετοχή της ΜΕΤΚΑ, μετά την απόλυτα επιτυχή διάθεση στα 9,20 ευρώ, διαμορφώνεται στα 9,38 ευρώ, με τον Μυτιληναίο σταθερό στα 13,32 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς, αφού ”κράτησαν” τα 3 ευρώ για την Attica Group, δικαιολογείται η αντίδραση κατά 2,8%, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές. Κατά περίπου 2% ενισχύεται η μετοχή της Blue Star, κατά 1,10% των Μινωικών, ενώ στο 1,07 ευρώ φθάνει η ΑΝΕΚ.

Θετικά κινείται και η μετοχή της Chipita, προσεγγίζοντας για ακόμη μια φορά τα 3 ευρώ, ενώ αγοραστές εμφανίζονται και πάλι λίγο υψηλότερα, προς τα 15,60 ευρώ, για τη μετοχή του ΟΛΠ.

Με κέρδη 3,4% αντιδρά η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής, στα 18,46 ευρώ διαμορφώνεται το Αλουμίνιον της Ελλάδος, ενώ ο ΔΟΛ κινείται προς τα 2,98 ευρώ.

Στην Altec οι συναλλαγές προσέγγιζαν τις 300.000 τεμάχια μέχρι τα 0,59 ευρώ, στα 1,08 ευρώ διαμορφωνόταν λίγο υψηλότερα η Lavipharm ενώ συνέχιζε ανοδικά στα 5,38 ευρώ η Lamda.

Ύστερα από μία ώρα συνεδρίασης, η αντίδραση του Γενικού Δείκτη έφθασε μέχρι και το 0,5%, τη στιγμή που ο DAX υποχωρούσε κατά 0,48%, ο CAC 40 κατά 0,24% και ο FTSE-100 οριακά κατά 0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v