Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση σε βάθος - ανάχωμα ΟΤΕ

Ένας ΟΤΕ φαίνεται να επαρκεί μέχρι στιγμής για την άμβλυνση των πιέσεων που ασκούνται στον FTSE-20 και τον Γ.Δ. Εμφανώς βεβαρημένη όμως η εικόνα στο ευρύτερο τμήμα της αγοράς, ενώ κόντρα στο ρεύμα επιμένει ανοδικά η FORTHnet, όπου μαίνεται ο ”πόλεμος” των επίδοξων ”μνηστήρων”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη Φραγκφούρτη στα όρια των 5.000 μονάδων (-1,4%), φαίνεται μέχρι στιγμής να επικρατούν ψυχραιμότερα αντανακλαστικά στη Σοφοκλέους.

Βέβαια η τάση είναι πτωτική, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν και τη σχέση ανοδικών – πτωτικών βεβαρημένη στο περίπου 1 προς 8.

Όμως, όπως και στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης η προσφορά σε βασικές μετοχές δεν ξεπερνά τη ζήτηση που εκδηλώνεται λίγο χαμηλότερα, κάτι που γίνεται πιο εμφανές στην περίπτωση της Eurobank και της Πειραιώς.

Αντιθέτως, η μετοχή της Εθνικής υποχωρώντας κατά 1,2% διαμορφώνεται χαμηλότερα, προς τα 32,5 ευρώ.

Να υπενθυμιστεί πως η διάθεση ποσοστού 2,76% του ομίλου της Εθνικής στο Λονδίνο (3/10) πραγματοποιήθηκε περί τα 40 λεπτά ακριβότερα, ενώ η Π&Κ θέτει υψηλότερα τον πήχη στα 38 (από τα 35 ευρώ).

Μέχρι στιγμής η μερική στήριξη που παρέχεται από τον FTSE-20 προέρχεται αποκλειστικά από τον ΟΤΕ με εντολές αγοράς – πώλησης προς τα 16,84 ευρώ.

Το κλίμα διόρθωσης δεν φαίνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να επηρεάζει τις κινήσεις όσων δραστηριοποιούνται επιθετικά αυτή την περίοδο, με ενδεικτικότερη ίσως την περίπτωση της FORTHnet.

Η τιμή της μετοχής διαμορφωνόταν πέριξ των 9,58 ευρώ, τη στιγμή που κινούνταν ανοδικά και οι μετοχές των Info-Quest και Newsphone.

Θετικά κινούνταν επίσης οι μετοχές των Βιοτέρ, Άλκο, Βωβός και ελάχιστες ακόμη μετοχές.

Για τη συνέχεια προέχει, όπως άλλωστε και τις τελευταίες δύο ημέρες, επιβεβαίωση (ή όχι) των όποιων επιμέρους βραχυπρόθεσμων στηρίξεων και αντοχών της αγοράς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή την ώρα πιέζονται με αρκετές συναλλαγές μετοχές εταιριών όπως Βέτεριν, ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, Τεχνική Ολυμπιακή, Πρόοδος, Μοχλός, Ατέρμων και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr γίνεται αναφορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου, με θέμα την εξέταση των οικονομικών στοιχείων εξαμήνου, των παρατηρήσεων και των πιθανών ενεργειών της εποπτικής αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις θα έχουν επιπτώσεις στις επόμενες κινήσεις στον χώρο της ”περιφέρειας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v