Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διόρθωση

Εμφανώς καλύτερη είναι η εικόνα της Σοφοκλέους από αυτήν των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Από τις τραπεζικές μετοχές θετικά πλέον κινείται η Eurobank, μέχρι το 9% φτάνει η απόδοση της FORTHnet, ενώ επανακάμπτουν μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς ενισχύεται η πεποίθηση των αναλυτών πως και αυτή η διόρθωση είναι περισσότερο ελεγχόμενη παρά... αντανακλαστική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι και 1,1% χαμηλότερα υποχωρούσε η Φρανκφούρτη, τη στιγμή που οι απώλειες στη Σοφοκλέους περιορίζονται για δεύτερη κατά σειρά φορά σήμερα στο -0,38%.

Μάλιστα, κατά την τελευταία ενδοσυνεδριακά αντίδραση του Γ.Δ. βελτιωνόταν και η σχέση ανοδικών – πτωτικών με περίπου 90-95 να κινούνται θετικά.

Εξαιρούμενης της Αγροτικής, όπου η προσφορά ξεπερνούσε στις 14:15 το 1 εκατ. τεμάχια, με απώλειες 1,5% για τη μετοχή στα 5,10, η Eurobank ”γύριζε” θετικά στα 25,50 ευρώ (0,71%), ενώ για την Εθνική η τιμή διαμορφωνόταν πέριξ των 32,68 ευρώ, αλλά με συναλλαγές όχι περισσότερες των 300.000 τεμαχίων.

Όμως, το ενδιαφέρον της ημέρας, όπως από την αρχή είχε διαφανεί, επικεντρώνεται περισσότερο στα επιμέρους.

Έτσι, η... αντιπαράθεση των ενδιαφερόμενων φέρνει μέχρι τα 9,20 ευρώ τη μετοχή της FORTHnet, με μέχρι στιγμής κερδισμένους τους απλούς επενδυτές.

Με βάση, όμως, τις συναλλαγές, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετοχές των Αttica Group στα 3,02 ευρώ, της Intralot στα 13,60 ευρώ (άραγε τίνος συμμετοχή είναι η προσφορά που βγαίνει τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις;), Τέρνα στα 6,12 ευρώ, Μέτκα στα 9,62, ΔΟΛ στα 2,87.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Αspis Bank συνεχίζει να κερδίζει 4,6% στα 3,66 ευρώ, Ιnfo-Quest στα 3,86 ευρώ, ΑΕΓΕΚ στα 0,67 ευρώ, ΕΥΑΘ στα 5,38 ευρώ, Νεοχημική στα 4,98 ευρώ, αλλά και σε Πλαστικά Θράκης, Κρήτης, Σάνυο και βεβαίως στην επανακάμψασα Lavipharm.

Η μετοχή της Lavipharm με συναλλαγές περισσότερες των 300.000 τεμαχίων αντιδρούσε κατά 5,3% προς τα 1,20 ευρώ, αφού προηγουμένως είχε απορροφηθεί η προσφορά των 100.000 και πλέον μετοχών της αρχής.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα της αγοράς δεν απέχει και πολύ από αυτήν που είχαν προδιαγράψει πριν από το άνοιγμα οι ισχυροί παίκτες.

Μένει βέβαια να φανεί μέχρι το κλείσιμο εάν εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι και κατά πόσο οι επιμέρους επιλογές τους μπορούν να κινούνται κόντρα στη διορθωτικη τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v