Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά τις 3.400 η Σοφοκλέους

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 3.400 μονάδων, αλλά σημαντικά χαμηλότερα από την τεχνική αντίσταση των 3.411 κινείται ο Γ.Δ. εν μέσω θετικού κλίματος και με σαφώς μειωμένες συναλλαγές σε σχέση με αυτές της Παρασκευής. Στο 1 προς 1,5 η σχέση ανοδικών - πτωτικών, ενώ συνεχίζονται έστω και μειωμένες οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 3.400 μονάδων και κάτω από το τεχνικό εμπόδιο των 3.411 κινείται ο Γ.Δ. εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, έχοντας συμπαράσταση από αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών σταδιακά επιβαρύνεται διαμορφούμενη στο 1 προς 1,5 περίπου.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας ξεχωρίζουν Τιτάνας, ΟΤΕ, Hyatt, ΕΛΠΕ, Alpha Bank, Εμπορική, Cosmote και θετικά κινούνται ΔΕΗ, ΚΑΕ, και αμετάβλητη Πειραιώς και Γερμανός.

Αντίθετα, ο τίτλος της Εθνικής εν όψει του επικείμενου placement σε κίνηση μόνιμα με αρνητικό πρόσημο πέριξ των 33 ευρώ, σημαντικές για μία ακόμη συνεδρίαση οι απώλειες για τη Folli Follie, αξιοσημείωτες απώλειες για τη Βιοχάλκο και με αρνητικό πρόσημο κινούνται Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΤΕΧ, Intracom, Motor Oil.

Τεχνικά, δεν έχει αλλάξει κάτι, καθώς η αντίσταση των 3.411 μονάδων θεωρείται ισχυρή, ενώ την ίδια ώρα οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων ακολουθούν την υποκείμενη, μειώνοντας σχετικά τις υποτιμήσεις, όσον αφορά στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης,

Ο Γ.Δ. μετά τη συμπλήρωση περίπου 3 ωρών συνεδρίασης καταγράφει κέρδη 0,61%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 120 εκατ. (σαφώς μειωμένος με αυτόν της Παρασκευής), από τα οποία τα 4,8 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά στα επιμέρους, συνεχίζεται η κινητικότητα στις θεωρούμενες μικρότερες τράπεζες, σημαντικά ημερήσια κέρδη για Cyclon, Νεώριον Σύρου, εντυπωσιάζει η Μυτιληναίος με κέρδη που ξεπερνούν τις 7 ποσοστιαίες μονάδες, για μία ακόμη συνεδρίασης κινείται ανοδικά η Elmec, με αυξημένες συναλλαγές Δέλτα Project, Λεβεντέρης.

Τέλος, συνεχίζεται η κινητικότητα σε Δία Ιχθυοκαλλιέργειες, Κλουκίνα Λάππα, Logic DIS, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και κάποιες ακόμη μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, που τα αποτελέσματα εξαμήνου σε αρκετές περιπτώσεις εξέπληξαν αρκετά και δικαιολογούν καλύτερη αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v