Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Με θετική ψυχολογία-πιθανή η αποκόμιση κερδών

Το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών σε επιλεγμένους τίτλους επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ μερίδα των αναλυτών εκτιμά ότι η ψυχολογία στη Σοφοκλέους παραμένει σε θετικά επίπεδα.

ΑΧΕ: Με θετική ψυχολογία-πιθανή η αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis εκτιμά πως είναι πιθανό να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε επιλεγμένους τίτλους κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ παράλληλα συμπληρώνει ότι δεν αναμένει σημαντική πτωτική κίνηση του Γενικού Δείκτη.

Βελτιωμένη παραμένει η ψυχολογία, εκτιμά η Proton Securities, η οποία παράλληλα αναφέρει ότι οι επενδυτές αναμένεται να προσπαθήσουν να αφομοιώσουν τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε.

Ισχυρό ήταν το momentum της αγοράς την εβδομάδα που πέρασε, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει αφενός συνολικά κέρδη της τάξης του 4% και αφετέρου επαναλαμβανόμενα υψηλά, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η ψυχολογία παραμένει θετική, επισημαίνοντας ότι κατά την άποψή της το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να διατηρηθεί για επιλεγμένους τίτλους, προσφέροντας κατά συνέπεια στήριξη στην αγορά.

”Ήσυχη” εκτιμά η Σίγμα Securities ότι θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τη Σοφοκλέους, με τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα εξαμήνου να έχουν ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως είναι πιθανόν να εμφανιστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε ορισμένους τίτλους, οι οποίοι και έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη.

Η Eurocorp από την πλευρά της αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα, ακολουθώντας τη θετική ψυχολογία που κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές την Παρασκευή, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους προβλέπει ότι θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Το φινάλε της εβδομάδας επεφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις σε ό,τι αφορά την κατάκτηση νέων επιπέδων και σε συνδυασμό με τη σημαντική βελτίωση των συναλλακτικών όγκων έφερε την αγορά σε απόσταση βολής από την τιμή-στόχο των 3.450 μονάδων, ένα επίπεδο που πλέον δεν φαντάζει τόσο δύσκολο όσο πριν από δέκα ημέρες, όταν η αγορά αγωνιζόταν να κρατήσει τη βάση των 3.200 μονάδων, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της.

Ανεξάρτητα από τις τοπικές διορθώσεις η αγορά πλέον έχει αποκτήσει ταχύτητα, έχοντας ενσωματώσει αρνητικά μακροοικονομικά νέα, μέτρια εξάμηνα και γνωρίζει τις εξελίξεις που αναμένονται με την εφαρμογή του νέου κανονισμού, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα σημειώνει ότι αν και η ενίσχυση των συναλλακτικών όγκων αποτελεί μια αναγκαία συνθήκη για την απορρόφηση της προσφοράς, δεν εξασφαλίζει την επίτευξη αποδόσεων σε μια αγορά που έχει τρέξει πολύ από την αρχή του έτους (+21%).

Αν στο επίπεδο των 3.000 μονάδων υπήρχε επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις, στα τρέχοντα επίπεδα μάλλον θα πρέπει οι όποιες νέες τοποθετήσεις να υπαγορεύονται από πολύ προσεκτική μελέτη και αυστηρά με διαφορετικό ορίζοντα τοποθετήσεων, σημειώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Καταλήγει τονίζοντας ότι ενδεχομένως η δημιουργία ρευστότητας σε μια πιθανή άμεση προσέγγιση των 3.400 μονάδων να αποτελεί βέλτιστη κίνηση συγχρονισμού με την αγορά, αφού ο γενικός Δείκτης ξαναμπαίνει σε βραχυπρόθεσμη τοπική υπερβολή (7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις) αυξάνοντας το ενδεχόμενο μιας διόρθωσης 100 – 150 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή: Σε νέα υψηλά τετραετίας έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης (χαμηλότερα, όμως, από το ενδοσυνεδριακό υψηλό) καταγράφοντας κέρδη 1,01%, στις 3.381,96 μονάδες, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως τα ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας αποτέλεσαν καταλύτη για το σύνολο της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως ο FTSE-20 ενισχύθηκε κατά 1,42%, καταγράφοντας επίσης νέα υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v