Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία για Σοφοκλέους

Αρκετά υψηλότερα ”βλέπουν” οι αναλυτές και οι αγοραστές των τελευταίων ημερών τον πήχη στη Σοφοκλέους. Είτε με την άμεση επιτάχυνση της τάσης είτε με τις απαραίτητες διορθώσεις αρκετοί είναι αυτοί που θέτουν τον πήχη προς τις 3.500 μονάδες. Πρόκριμα και κριτήριο για τη βραχυπρόθεσμη τάση τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ανοδική αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας μπορεί να έχει συνέχεια. Αυτό υποστηρίζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, αυτό δείχνουν οι αναλυτές και σε αυτό συγκλίνουν οι αγοραστές σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης των τελευταίων συνεδριάσεων.

Το παράδοξο είναι πως η αγορά βρίσκεται πλέον... αντιμέτωπη με την επόμενη ισχυρή αντίσταση που έχει διαμορφωθεί σημαντικά υψηλότερα, προς τις 3.500 μονάδες.

Ο στόχος μπορεί να είναι η συγκεκριμένη περιοχή, το πώς όμως θα κινηθεί η αγορά βραχυπρόθεσμα αποτελεί το επιμέρους της φάσης.

Οι συναλλαγές, δηλαδή οι αγορές, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ειδικότερα σε τραπεζικούς τίτλους και μάλιστα σε υψηλά 3-4,5 ετών, παραπέμπουν σε επιτάχυνση της όποιας τάσης έχει δημιουργηθεί.

Αυτό γιατί οι συναλλαγές στις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις ήταν συντριπτικά περισσότερες από αυτές των πτωτικών που είχαν προηγηθεί.

Το ενδεχόμενο μίας άμεσης υπέρβασης των 3.400 μονάδων από το Γενικό Δείκτη και εν συνεχεία της προσέγγισης των 3.500 μονάδων είναι πιθανό για τις επόμενες ημέρες.

Βέβαια, οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η συντήρηση της αντίδρασης να πραγματοποιηθεί με ηπιότερο ρυθμό και να περιλαμβάνει τις απαραίτητες διορθώσεις, πλην όμως ”βλέπουν” υψηλότερα.

Μπορεί ο στόχος των 3.500 μονάδων να είναι μεσοπρόθεσμος, μπορεί να φαίνεται υψηλός, πλην όμως εάν δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές στις ξένες αγορές είναι... επιτεύξιμος.

Βραχυπρόθεσμα, αυτό που φάνηκε πως επηρεάζει την πλειονότητα των μετοχών είναι τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου. Φάνηκε ξεκάθαρα την προηγούμενη εβδομάδα πως μετοχές εταιριών με θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν ανάλογα κατ’ αρχήν βραχυπρόθεσμα.

Το ενθαρρυντικό είναι πως βελτίωση μεγεθών καταγράφηκε και για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας ή ακόμη και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v