Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες κορυφές, αλλά και... ποινολόγιο

Θετικά διαμορφώνεται το κλίμα στην αγορά, με τον Γ.Δ. να φτάνει μέχρι τις 3.356 μονάδες και το ενδιαφέρον να παραμένει ενεργό για αρκετές μετοχές από πολλούς κλάδους. Μέχρι το -1% υποχώρησε ο ΟΠΑΠ, ενώ στη συνέχεια ”μαζεύτηκε” η όποια προσφορά, βοηθώντας παράλληλα και τον FTSE-20. Πιέσεις σε Folli Follie, Άβαξ και ΔΕΗ λόγω εξαμήνων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα 31,50 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Εθνικής, με τον FTSE-20 να φτάνει μέχρι τις 1.856,7 μονάδες, οδηγώντας και τον Γενικό προς τις 3.356,7 μονάδες.

Όλα αυτά με καλές συναλλαγές σε τραπεζικές μετοχές, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΟΤΕ - Cosmote και ΟΠΑΠ.

Η μετοχή του Οργανισμού υποχώρησε μέχρι τα 25,24 (-1%), για να ισορροπήσει στη συνέχεια προς τα 25,56-25,60 ευρώ.

Το θετικό είναι πως από νωρίς η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε στο περίπου 2 προς 1, με αρκετές μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να συγκεντρώνουν και σήμερα επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αυξημένες οι συναλλαγές στις μετοχές των S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ΕΥΔΑΠ μέχρι το 3,43%, ΕΧΑΕ μέχρι το 3,70%, αλλά και στους τίτλους των ΑΕΓΕΚ, Βιοτέρ, Αττικάτ, Σάνυο (μέχρι το +11,2%) και αρκετούς ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Ανοδικά κινούνται προς τα 0,98 ευρώ η μετοχή της Αθηνάς, προς τα 1,25 η Lavipharm, προς τα 4,20 η Λύκος, στα 1,89 η Elmec Sport (5%), αλλά και οι Altec, Άλμα Ατέρμων και αρκετές ακόμη.

Περιμένουμε για τη συνέχεια την αποσαφήνιση της διαμορφούμενης τάσης στη μετοχή του ΟΠΑΠ, την επιβεβαίωση της ανοδικής φοράς της Εθνικής (υψηλή τιμή συνεδρίασης στα 31,86 ευρώ), αλλά και την ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος για τη Eurobank προς τα 25,98 ευρώ και την Alpha Bank προς τα 23,46 ευρώ.

Εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές εκτιμήσεις, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδυνάμωση της τάσης στη συνέχεια, ειδικότερα προς το κλείσιμο, οπότε και θα διαφανεί η διάθεση, ειδικά των ξένων επενδυτών.

Οι μετοχές της Εθνικής και του ΟΠΑΠ εξακολουθούν να αποτελούν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση τους ”σηματωρούς”, ειδικά για τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v