Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από Εθνική προς νέα υψηλά ;

Στην Εθνική προσβλέπουν οι αναλυτές, προκειμένου να οδηγηθεί η αγορά στην καταγραφή νέων υψηλών. Χαμηλότερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, με κάμψη καθαρών κερδών. Πιθανή πίεση στη μετοχή του Οργανισμού μπορεί να αντισταθμιστεί από την τάση σε τραπεζικούς τίτλους. Ευκαιρίες και σήμερα στο μεσαίο– χαμηλότερο χώρο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιμέτωπη με την κορυφή των 3.336 μονάδων βρίσκεται για ακόμη μία φορά η αγορά.

Τις προηγούμενες που προσεγγίστηκε η συγκεκριμένη περιοχή υπερίσχυσαν οι πωλητές που οδήγησαν σε διόρθωση δείκτες και μετοχές.

Σήμερα όμως, είναι η μέρα... Εθνικής.

Και οι αναλυτές εκτιμούν πως εάν ο όμιλος επιβεβαιώσει τις προσδοκίες τους δεν αποκλείεται να επιτευχθεί η υπέρβαση και η καταγραφή νέων υψηλών.

Ήδη βασικοί δείκτες και αρκετές μετοχές επιστρέφουν σε επίπεδα τιμών του 2000 ή της μέσης του 1999.

Το κλίμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαλάσει από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ, χαμηλότερα των εκτιμήσεων, και των προειδοποιητικών βολών που στέλνονται προσυνεδριακά.

Ήδη η Eurobank ανακοινώνει πως θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα συνολικά αποτελέσματα χρήσης του ΟΠΑΠ.

Η πιθανή πίεση στη μετοχή του ΟΠΑΠ μπορεί να αντισταθμιστεί από την ισχυρή ανοδική τάση που έχει διαμορφωθεί για βασικούς τραπεζικούς τίτλους (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank), ενώ υψηλότερα των 17 ευρώ μπορεί να αντιδράσει ο ΟΤΕ.

Με την προϋπόθεση πως ο FTSE-20 θα ”κρατήσει” τις 1.837 μονάδες και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τις 1.850 μονάδες, η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να αποτελέσει βάση για την καταγραφή νέων υψηλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v