Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η ήπια αποκόμιση κερδών

Με την εκτίμηση πως οι αγορές τραπεζικών τίτλων, ειδικότερα χθες, αποτελούσαν μέρος ενός ”παιχνιδιού” προεξόφλησης, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μικρής έκτασης κατοχύρωση κερδών. Ζητούμενα, η σταθεροποίηση του FTSE-20 εμφανώς υψηλότερα των 1.805 μονάδων και η συντήρηση της ”μόχλευσης” για αρκετές μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ενδεχόμενο μικρής κατοχύρωσης κερδών, από τραπεζικές μετοχές, δεν αποκλείεται να αποτελέσει... τροχοπέδη στην προσπάθεια υπέρβασης των 3.300 μονάδων.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεων σε τραπεζικούς τίτλους, που πραγματοποιήθηκε διερευνητικά την προηγούμενη Πέμπτη - Παρασκευή και εντάθηκε χθες, μπορεί να οδηγήσει σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ούτως ή άλλως ο FTSE-20 έκλεισε χθες σταθερά υψηλότερα των 1.805 μονάδων, στην αγορά προεξοφλούνται τα αποτελέσματα της Εθνικής (και του ΟΠΑΠ), ενώ εύλογα κυρίαρχη παράμετρος είναι τα οικονομικά αποτελέσματα και των υπόλοιπων εταιριών.

Στην περίπτωση της Intralot, το εξάμηνό της διαμορφώθηκε περίπου αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Δεν θα πρέπει κατά συνέπεια να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας μικρής συσσώρευσης του FTSE-20 στο εύρος των 1.805-1.835 για τη σημερινή – αυριανή συνεδρίαση.

Άλλωστε, μέρος σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών κατοχυρώθηκε σε κάποιο βαθμό χθες στη μετοχή της Motor Oil, ενώ μέρος της ρευστότητας τοποθετήθηκε σε τίτλους των Eurobank, Εμπορικής.

Από τις τραπεζικές μετοχές, πέραν της Εθνικής, η Εμπορική λόγω αυξήσεων κεφαλαίου και της πιθανής στάσης των Γάλλων παρουσιάζει μεσοπρόθεσμα ενδιαφέρον, αν και λόγω του χθεσινού πακέτου ανοδική τάση έχει διαμορφωθεί και για την Πειραιώς.

Οι αναλυτές αναμένουν τα αποτελέσματα και της ΔΕΗ, ενώ είναι πιθανότατο μέχρι την Παρασκευή να ”παιχτούν” μετοχές που επηρεάζονται από την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και τη δημιουργία της Διεθνούς Αγοράς.

Με την προϋπόθεση πως το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση θα είναι τουλάχιστον σταθεροποιητικό, είναι πιθανή η συντήρηση της βραχυπρόθεσμης ανοδικής φοράς για μετοχές εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v