Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από ”νέα Σοφοκλέους” και Dax

Κέρδη έως και 1% καταγράφει η αγορά, ωθούμενη κυρίως από το θετικό διεθνές κλίμα, αλλά και την οριστικοποίηση των αποφάσεων των αρχών για τη ριζική αλλαγή της Σοφοκλέους. Σημαντικά κέρδη για ΑΤΕ, Εμπορική και Ιntracom. Ισχυρές απώλειες για τον Ακτωρα (-4,17%) και λιγότερες για ΕΛΤΕΧ.

Κέρδη έως και 1% καταγράφει η Σοφοκλέους, ωθούμενη κυρίως από το θετικό διεθνές κλίμα, αλλά και την οριστικοποίηση των αποφάσεων των αρχών για τη ριζική αλλαγή της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Dax ανακάμπτει προς τις 5.000 μονάδες, καθώς άρχισε να διαφαίνεται αχνό φως στο πολιτικό αδιέξοδο της Γερμανίας, ενώ η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του τυφώνα ”Ρίτα” ανακουφίζει τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ο τραπεζικός είναι ο κλάδος που πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση των νέων επιπέδων της αγοράς, καθώς με κέρδη 1,37% οδηγεί το Γενικό Δείκτη στις 3.277,84 μονάδες (κέρδη 0,82%), έχοντας καταγράψει υψηλό 3.283 και χαμηλό τις 3.261 μονάδες.

Σημαντικές αποδόσεις για Αγροτική, Εμπορική, Intracom και Alpha Bank, ενώ η Εθνική, που ανακοινώνει τα μεγέθη εξαμήνου στις 29 Σεπτεμβρίου, καταγράφει κέρδη 1,31% (30,98 ευρώ).

Ο Ακτωρ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω της διάσπασης του εταιρικού σχήματος στα δύο και της απόσυρσης της μετοχής από το ταμπλό, πιέζεται προς τα 3,20 ευρώ με απώλειες 4,17%, ενώ κατά 2% υποχωρεί η μητρική ΕΛΤΕΧ.

Σε συγκριτικά υψηλά επίπεδα ο τζίρος (39 εκατ. ευρώ), αλλά και η αναλογία ανοδικών/πτωτικών που διαμορφώνεται στο 1/4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v