Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης

Περιορισμένο εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως είναι το ενδεχόμενο πτώσης για την εγχώρια αγορά, εν τω μέσω μιας γενικότερα θετικής ψυχολογίας, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί στα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώνονται αυτήν την εβδομάδα. Στο επίκεντρο η Ελληνική Τεχνοδομική.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το ενδεχόμενο πτώσης από τα τρέχοντα επίπεδα για τη Σοφοκλέους.

Σε θετικό έδαφος προβλέπει η Proton Securities ότι θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, επηρεασμένη και από τη γενικότερα βελτιωμένη ψυχολογία, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα εξαμήνου των ΟΠΑΠ, Εθνικής και Γερμανός εντός της εβδομάδας.

Με τάσεις συσσώρευσης στο εύρος 3.180 – 3.335 μονάδων κινείται από τις 19 Ιουλίου ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει ότι οι επενδυτές θα εξετάζουν τις διεθνείς συνθήκες προκειμένου να διαμορφώσουν εικόνα για την κατεύθυνση της αγοράς.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε συνέχεια της ανακοίνωσης για απορρόφηση της Άκτωρ.

Στα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, με τις εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Εξάλλου, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της επισημαίνει ότι τεχνικά η αξιοσημείωτη άνοδος της Παρασκευής ξαναέβαλε τον Γ. Δείκτη σε ανοδική τάση ανακτώντας το χαμένο έδαφος τριών συνεδριάσεων, ενώ προσθέτει ότι βασικές δεικτοβαρείς μετοχές έχουν πλέον ενσωματώσει μια ικανοποιητική διόρθωση που δεν χαλάει τη συστηματικά μακροχρόνια ανοδική τους τάση δημιουργώντας ικανό περιθώριο ανέλιξης τιμών έως την πρώτη αντίσταση.

H βάση στήριξης των 3.200 μονάδων απορρόφησε με επιτυχία την προσφορά που εκδηλώθηκε κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους, ενώ ακόμα ισχυρή προσφορά φαίνεται να υπάρχει για τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, τονίζει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Σημειώνει παράλληλα ότι θα μπορούσε επομένως να υποστηριχθεί ότι το σκηνικό δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο και επομένως η τακτική επιβάλλει ακόμα συντηρητική προσέγγιση της αγοράς ενδεχομένως αναμένοντας και τα τελευταία νέα από τις γερμανικές αγορές.

Επίσης, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει ότι το σενάριο της αντιθετικής σκέψης (contrarian) θέλει την επόμενη υπέρβαση των ορίων των 3.300 μονάδων να οδηγεί σε νεότερα υψηλά, δεδομένης και της αυξημένης ρευστότητας που υπάρχει εκτός αγοράς αλλά και ποιοτικών δεδομένων από πλευράς ειδήσεων που βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας ή ζυμώσεων.

”Αν και τα διεθνή δεδομένα δεν μπορούν ακόμη να χαρακτηρισθούν ευοίωνα, σημειώνουμε ότι πλέον είναι ήδη ενσωματωμένα στις αποτιμήσεις αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επανατιμολόγησης σε οποιαδήποτε λιγότερο αρνητική ή θετική εξέλιξη που θα μπορούσε να προκύψει στο άμεσο μέλλον σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, το πετρέλαιο και τα φημολογούμενα deals”, τονίζει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με κέρδη 1,1% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 240 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 10%, σημειώνει η Marfin Analysis.

Η εγχώρια αγορά ανάκαμψε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται σε όλο ταμπλό μεν, αλλά κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, επισημαίνει η Marfin Analysis.

Συμπληρώνει δε ότι ο FTSE-20 έκλεισε κατά 1% υψηλότερα, ενώ τα ΕΛΠΕ συνέχισαν το εντυπωσιακό ράλι τους καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 6,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v