Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πάρτι τελείωσε...

Όταν τελείωσε η ποτοαπαγόρευση οι έμποροι λαθραίων οινοπνευματωδών δεν διανοήθηκαν να κάνουν επίσημη παράσταση στην κυβέρνηση να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς! Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με το Τ+3. Αντί να φωνάζουν για τη δήθεν κατάργησή του, να δουν κατάματα την αλήθεια και να κινηθούν κατάλληλα για την επόμενη ημέρα. Κυρίες και κύριοι, το πάρτι τελείωσε...

Το πάρτι τελείωσε...
Όταν τελείωσε η ποτοαπαγόρευση οι έμποροι λαθραίων οινοπνευματωδών δεν διανοήθηκαν να κάνουν επίσημη παράσταση στην κυβέρνηση να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς, για να συνεχίσουν οι ίδιοι να κερδοσκοπούν!

Κατάλαβαν ότι το πάρτι τελείωσε και φρόντισαν να κάνουν τα σχέδιά τους για την επόμενη ημέρα. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με το Τ+3. Αντί να φωνάζουν για τη δήθεν κατάργησή του, να δουν κατάματα την αλήθεια και να κινηθούν κατάλληλα για την επόμενη ημέρα. Κυρίες και κύριοι, το πάρτι τελείωσε!

Φωνάζουν για τη δήθεν κατάργηση του Τ+3. Πρόκειται για όργιο παραπληροφόρησης. Δεν καταργείται το Τ+3, απλώς δεν θα επιτρέπεται η καταστρατήγησή του. Οι μικρές χρηματιστηριακές εταιρείες διαμαρτύρονται, διότι χάνουν έτσι έσοδα. Και διάφοροι άλλοι, διότι χάνουν μία πηγή χρηματοδότησης.

Η στήλη δεν είναι οπαδός της μονοπώλησης της χρηματιστηριακής αγοράς από τις τράπεζες. Το αντίθετο! Πίστευε και πιστεύει ότι η ύπαρξη ισχυρών ιδιωτικών χρηματιστηριακών εταιρειών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί η Σοφοκλέους.

Δεν πιστεύουμε, όμως, ότι δεν υπάρχουν ιδιώτες που δεν έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να δημιουργήσουν ισχυρές χρηματιστηριακές εταιρείες. Και δεν καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο θα πρέπει να στηρίζουμε αυτή την άρνησή τους.

Όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια, ας αναζητήσουν λύσεις σε μια συγχώνευση. Τέλος πάντων, δεν είναι δικό μας πρόβλημα αυτό. Το δικό μας πρόβλημα είναι η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Κι είναι γνωστό και στις πέτρες ότι η καταστρατήγηση του Τ+3 δεν βοήθησε στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Ήταν μόνιμη πηγή ανωμαλίας.

Η Σοφοκλέους αλλάζει. Κι αυτό δεν είναι κακό. Το κακό θα ήταν να μην άλλαζε...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v