Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ από την εθνική ομάδα, στις ανησυχίες της Τράπεζας της Ελλάδος για την πιστωτική επέκταση, στο διαγωνισμό για το management της Αστήρ Παλλάς, αλλά και στις απώλειες από το Γ’ ΚΠΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ από την εθνική ομάδα, στις ανησυχίες της Τράπεζας της Ελλάδος για την πιστωτική επέκταση, στο διαγωνισμό για το management της Αστήρ Παλλάς, αλλά και στις απώλειες από το Γ’ ΚΠΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ευρωμπάσκετ 2005: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική ομάδα μπάσκετ επισημαίνει η Ημερησία, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος τονίζει ότι το μπάσκετ βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης 18 χρόνια μετά.

Σάρωσε η Εθνική Ελλάδος και πήρε το δεύτερο Πανευρωπαϊκό, επισημαίνει στο πρωτοσέλιδό της η Ελευθεροτυπία.

Δάνεια: Αυστηρά μέτρα για τη συγκράτηση της πιστωτικής επέκτασης στην Ελλάδα προωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την Ημερησία, που τονίζει ότι ο διοικητής Νίκος Γκαργκάνας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν αυστηρότερες οι διαδικασίες χορηγήσεως.

ΔΝΤ: Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 2,8% του ΑΕΠ, ενώ μας προβληματίζει ο πληθωρισμός, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης προς το ΔΝΤ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Προτροπές προς τους συνέδρους του ΔΝΤ απηύθυνε η Ελλάδα, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία συμπληρώνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, η ευελιξία στην αγορά εργασίας, η μείωση της φορολογίας για τα επιχειρηματικά κέρδη και ο νόμος για τις συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού φορέα προβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς.

ΔΕΚΟ: ”Φρένο” στην παραγωγή ελλείμματος από τις ΔΕΚΟ φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Οικονομίας με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Απώλειες οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 3,5 δισ. ευρώ και στη χειρότερη θα προσεγγίσουν τα 11,1 δισ. ευρώ, στο κλείσιμο του Γ΄ ΚΠΣ το 2008, προβλέπει μελέτη επικινδυνότητας του υπουργείου Οικονομίας, η οποία έχει κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός του Χ.Α. αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Σοφοκλέους θα λειτουργεί από τις 11.30’ μέχρι τις 5.00’.

Αστήρ: Τρεις Έλληνες και 7 ξένοι διεκδικούν τον ”Αστέρα” σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει ότι προσφορές υπέβαλαν οι όμιλοι Α. Διβάνη, Π. Μαντωνανάκη και Κ. Μήτση, με αυξημένο το ενδιαφέρον από ξένες αλυσίδες, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει ότι η Εθνική βρίσκεται πολύ κοντά στην πώληση της Atlantic.

Ελληνική Τεχνοδομική: Με σχέση ανταλλαγής 11/15 απορροφά η Ελληνική Τεχνοδομική την Άκτωρ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι ο κατασκευαστικός κλάδος θα μεταφερθεί στη μη εισηγμένη ”Τρίγωνο”.

ΟΠΑΠ: Για ”ελιγμούς” όσον αφορά στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως μια εβδομάδα μετά τη γενική συνέλευση εμφανίστηκε οργανωμένο γκρουπ ξένων θεσμικών και κατέθεσε το 15% του ΟΠΑΠ, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν φόβοι για το ποιος θα καταλάβει 6 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Ελαΐς: Κάμψη κερδών εμφάνισε η Ελαΐς στο εξάμηνο, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε ενισχυθεί με αποζημίωση από τη Lipton.

Βιοτέρ: Στην υπογραφή σύμβασης έργου με την ΕΡΓΑΟΣΕ ύψους 61,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Βιοτέρ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v