Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: ”Πράσινο Φως” για τη Διεθνή Αγορά

Εγκρίθηκε απόψε μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΧΑ ο αναθεωρημένος κανονισμός για το Χρηματιστήριο Αθηνών που στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ. Η ”Διεθνής Αγορά” θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση εταιρίες με μέση κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκ. ευρώ.

ΧΑ: ”Πράσινο Φως” για τη Διεθνή Αγορά
Εγκρίθηκε απόψε μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΧΑ ο αναθεωρημένος κανονισμός για το Χρηματιστήριο Αθηνών που στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ.

Ένα από τα κύρια μέρη του κανονισμού αφορά τη νέα κατηγοριοποίηση των εταιριών και συγκεκριμένα τη δημιουργία της ”Διεθνούς” και της ”Κύριας” αγοράς.

Η ”Διεθνής Αγορά” θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση εταιρίες με μέση κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκ. ευρώ και ως διάστημα για τον υπολογισμό της μέσης κεφαλαιοποίησης θα υπολογιστεί η περίοδος 02/01/2005 - 30/09/2005.

Οι υπόλοιπες μετοχές θα συμπεριληφθούν στην ”Κύρια Αγορά” εκτός αυτών που παρουσιάζουν προϋποθέσεις εισαγωγής σε επιτήρηση και θα συμπεριληφθούν στην τρίτη νέα κατηγορία αυτή των ”Ειδικών Χαρακτηριστικών”.

Η συνεδρίαση για τους τίτλους της ”Διεθνούς Αγοράς” θα διαρκεί από τις 11.30 έως τις 17.00 και για την ”Κύρια Αγορά” από τις 14.00-17.00. Η τρίτη κατηγορία θα διαπραγματεύεται με τρία call auction: Στις 11.30, στις 14.00 και στις 16.45.

Αλλάζει επίσης ο τρόπος υπολογισμού της τιμής κλεισίματος όλων των τίτλων και οι υποχρεώσεις των εισηγμένων ανάλογα με την αγορά που θα συμπεριληφθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v